Kuva: Fotolia

Lisää epämiellyttäviä uutisia parrakkaista miehistä

05.11.2015 08:45 - Reija Saarinen

Parrakas mies saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan olla muita seksistisempi.

Hetki sitten saimme lukea, että parrakas mies pettää, tappelee ja varastaa muita todennäköisemmin. Sitten saimme kuulla, että parrassa vilistää runsaasti bakteereita ja ne ovat usein likaisempia kuin vessanpöntöt. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, sillä jälleen kerran on luvassa uusi tutkimustulos liittyen parrakkaisiin miehiin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että parrakkaat miehet ovat usein seksistisempiä kuin parrattomat kaverinsa.

Miten testi tehtiin?

Tutkimuksessa oli mukana 500 miestä Intiasta sekä Yhdysvalloista. Osallistujien tuli vastata erilaisiin sukupuolirooleihin liittyviin kysymyksiin. Tämän jälkeen vastaukset jaettiin kahteen ryhmään: Hyväntahtoiseen seksismiin sekä pahantahtoiseen seksismiin.

Molemmissa maissa päädyttiin siihen, että parrakkaat miehet ajattelivat asioista usein karvattomia miehiä seksistisemmin. He esimerkiksi olivat usein sitä mieltä, että miehen tulee suojella naista.

- Saattaa olla, että sellainen mies, jolla on enemmän negatiivisia ajatuksia, kasvattaa todennäköisemmin parran, sillä se korostaa maskuliinisuutta ja määräävää asemaa, tutkija Julian Oldmeadow kertoo.


Lue myös: Vetoaako parta naisiin? Totuus selvisi vihdoin

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat