Kuva: Fotolia

Seksuaaliterapeutit neuvovat pariskuntia: Yksinkertaiset asiat johtavat hyvään seksiin

25.11.2015 09:45 - Pauliina Jokinen

Parisuhde on aina kahden kauppa.

Intiimit hetket ja yhteinen elämä on usein joustamista, toisen kunnioittamista sekä huomioimista. Aina elämä ei kuitenkaan ole ylämäkeä ja yhteiset hetket saattavat olla kortilla. Seksuaaliterapeutit neuvovat keinoja, joilla suhteen saa pidettyä elinvoimaisena. 

Hyväntahtoisuus

"Ei ole väärin tehdä intiimejä asioita toisen mieliksi. Molemmin puolin, vastavuoroisesti. Onnistunut suhde perustuu kompromisseilla ja halulle tehdä toinen onnelliseksi. Joskus voit katsoa toimintaelokuvan ja syödä pihvin, vaikka oikeasti haluaisit nähdä komedian ja syödä salaattia. Miksi sama ei pätisi seksiin?", professori Marta Meana vinkkaa.

Selitys

"Toisinaan asiakkaani sanoo, ettei halua seksiä, vaan tulla rakastelluksi. Silloin kysyn aina, mitä hän tarkoittaa. Haluaako hän katsekontaktin? Esileikkiä? Kuulla olevansa rakastettu? Usein pariskunnat käyttävät puhuessaan käyttäytymiseen liittyviä termejä, kuten "Haluan enemmän jännitystä". Se on kuitenkin kaikille yksilöllistä ja sanojen merkitys voi olla monitahoinen. Kerro siis kumppanillesi mitä haluat" avioliittoneuvoja Michele Weiner-Davis kertoo.

Keskittyminen

"Siirrä keskittymisesi ja tietoisuutesi hiljalleen klitorikseesi. Hengitä syvään. Kuvittele hengittäväsi alapääsi kautta. Pian tämä alue herää eloon - tunnet jännityksen, joka kasvaa" seksuaaliterapeuttu Brandy Engler neuvoo.

Vastuu

"Naisella pitäisi olla kontrolli omasta nautinnostaan. Jotkut ajattelevat, että oikea kumppani tietää, mitä pitää tehdä tai pelkkä rakkaus takaa hyvän seksielämän. Mutta tällaiset ajatukset alentavat naisen omaa seksuaalista valtaa, sillä halu ja nautinto annetaan jonkun toisen käsiin. Ole itsekäs!", terapeutti Madeleine Castellanis vinkkaa.


Lue myös: Miehet listasivat heilojen ja tyttöystävien erot - katso, kumpaan ryhmään kuulut

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat