Kuva: Fotolia

Haluatko tehdä hyvän ensivaikutelman? 8 asiaa, joita kannattaa välttää

01.01.2016 18:15 - Senja Rapila

On monia asioita, jotka saavat ihmiset välittömästi jopa inhoamaan sinua. 

Se, että ihminen ei pidä sinusta, ei vaadi paljon työtä. Pienimmätkin asiat voivat saada tuntemattomat nyrpistelemään nenäänsä, vaikka he eivät todellisuudessa tuntisi sinua lainkaan. Pelkästään käyttäytymisesi sosiaalisessa mediassa voi luoda heille tietynlaisen mielikuvan sinusta. 

Tässä on kahdeksan asiaa, jotka saavat ihmiset välttelemään sinua:

1. Jaat liikaa kuvia.

Välillä saattaa tuntua siltä, että olisi todella paljon kerrottavaa ja näytettävää ystäville. Näinä hetkinä saattaa tulla hinku jakaa Facebookissa kuvia lomaltasi, sukulaistesi juhlista ja koirastasi – kaikki yhden päivän aikana. 

Tutkimuksissa on selvinnyt, että kuvien jakaminen voi olla haitaksi ihmissuhteille: ystävät eivät pidä siitä, jos sinulla on liikaa kuvia sukulaisistasi, eivätkä perheenjäsenesi pidä siitä, jos sinulla on liikaa kuvia ystävistäsi. Huomioi siis se, mitä jaat sosiaalisessa mediassa.

2. Sinulla on liikaa, tai liian vähän, Facebook-ystäviä.

Tutkimusten mukaan aikuisilla 300 Facebook-ystävää on raja, jossa ihmistä pidetään mukavana. Jos Facebook-ystävien määrä on yli 300, ihmiset voivat pitää sinua epätoivoisena. He voivat ajatella, että keräät ystäviä Facebookissa sen takia, että haluat näyttää ulkopuolelle mahdollisimman suositulta.

3. Jaat liian henkilökohtaisia asioita.

Yleisesti ihmiset pitävät toisistaan enemmän, kun he ovat jakaneet henkilökohtaisuuksia. Psykologien mukaan kuitenkin liian intiimien asioiden jakaminen toiseen tutustuessa voi vähentää hänen kiinnostustaan, sekä antaa toiselle osapuolelle epävarman kuvan sinusta.

Onkin todella tärkeää, että et jaa itsestäsi kaikkea ihmissuhteen alkuvaiheilla. Kerro harrastuksistasi sekä lapsuuden hyvistä muistoista, jotta sinusta tulee lämpimämpi ja mukavampi mielikuva.

4. Kyselet, mutta et vastaa.

Tutkimusten mukaan ihmiset pitävät sinusta vähemmän, jos he jakavat sinulle jotain henkilökohtaista, ja sinä et puolestasi jaa mitään itsestäsi. Tulokset kertoivat, että vuorovaikutteinen keskustelu sai ihmiset pitämään toisistaan huomattavasti enemmän.

5. Peittelet tunteitasi.

Tutkimuksissa kerrotaan, että tunteiden näyttäminen on paras keino saada ihmiset pitämään sinusta, joten älä turhaan yritä peitellä tunteitasi tuntemattomilta ihmisiltä. Tunteet tekevät sinusta inhimillisen.

6. Yrität olla liian mukava.

Jos sinusta tuntuu siltä, että voitat ihmiset puolellesi mukavuudellasi, kannattaa vaihtaa strategiaa. Tieteen mukaan liika nöyristely voi karkottaa ihmiset pois luotasi. On hyväksyttävää - ja kannattavaa - vastata välillä ”ei”, kunhan osaat perustella vastauksesi.

7. Kerskailet nöyryydelläsi.

Kun yrität tehdä vaikutuksen potentiaaliseen työnantajaan tai ystävään, vältä itsesi kehumista ja sen peittelemistä itsekriittisyydellä. 

Tutkimusten mukaan nöyryydellä kerskailu on luotaantyöntävää. Tutkimukseen osallistuneet ihmiset valitsisivat mieluummin täysin rehellisen ihmisen kuin sellaisen, joka kehuu itsensä maasta taivaaseen.

8. Olet hermostunut ja hikoilet.

Älä näytä hermostuneisuuttasi ulkopuolelle, sillä tutkimusten mukaan hien haju vaikuttaa alitajuntaisesti ihmisten mielipiteisiin sinusta. Jos sinulla on tapana hikoilla hermostuessasi, muista käyttää hyvää deodoranttia, joka peittää hien hajun.

Lue myös: 7 pientä asiaa, joiden tekemistä et kadu

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat