Kuva: Fotolia

3 pahinta sanaa, jotka voit sanoa kumppanillesi

05.01.2016 19:45 - Emma Ylistalo

Äänensävylläkin voi olla suuri vaikutus suhteeseemme. Joten sen lisäksi mitä sanoo, kannattaa myös miettiä miten sen sanoo.

Se miten kommunikoit kumppanisi kanssa kertoo paljon suhteestanne. Äänensävyt ja sanat, joilla puhutte toisillenne vaikuttavat paljon parisuhteeseenne, joten kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin. Kun jätätte nämä pois sanavaratostanne, suhteenne voi paljon paremmin.

1. "Joskus"

Tämä sana saattaa vaikuttaa harmittomalta, mutta oikeasti lykkäämme sillä vain asioiden tekemistä. Saatamme sanoa, että alamme tavoitella unelmiamme "joskus" tai alamme kunnolla panostaa suhteeseemme "joskus". Kaikki, mikä on tekemisen arvoista joskus, on tekemisen arvoista heti. Lykkääminen tekee ainoastaan hallaa suhteelle.

2. Mikä tahansa sana, jonka sanot epäkunnioittavaan sävyyn

Sanat, joita sanot kumppanillesi merkitsevät, mutta yhtä paljon merkitsee se äänensävy, jolla sanot ne. Äänensävysi muokkaa myös suhteenne sävyä. Puhukaa kiltisti ja kunnioituksella toisillenne. Se tekee suuren muutoksen suhteeseenne.

3. "Ero"

Tämän sanan käyttö pitäisi kieltää suhteissa. Sillä hetkellä, kun aloitat erolla uhkailun, olet menettänyt kumppanisi luottamuksen. Mitä useammin sanot sen, sitä huonommaksi suhteenne muuttuu. Se voi alkaa tarkoituksettomana uhkauksena, mutta se saattaa helposti muuttua todellisuudeksi, jos et ole varuillasi. Parempi ettet käytä sanaa ollenkaan. Selvittäkää riitanne ilman, että kummankaan tarvitsee miettiä suhteesta lähtemistä.


Lue myös: Pariskuntien arkiset rakkaudenosoitukset: "Lämmitän hänen puolensa sängystä valmiiksi"

Lähde: Patheos

Kilpailut

Uusimmat