Kuva: Fotolia

Viisi askelta mielenkiintoisempaan elämään - uskallatko kokeilla?

01.03.2016 22:45 - Pauliina Jokinen

Elämän ei tarvitse junnata paikoillaan.

Haluaisitko elää mielenkiintoisempaa elämää? Tuntuuko sinusta, että muiden Instagram-kuvat ovat täynnä seikkailuita, joihin haluaisit ottaa osaa?

Elämäsi seikkailut odottavat ja on korkea aika ottaa konkreettisia askeleita niiden saavuttamiseksi. Aloita vaikkapa näistä:

Tee 100 kohdan lista asioista, joita teet vuonna 2016

Vuoden ensimmäiset kuukauden ovat takanapäin, mutta suurin osa vielä edessä. Aikaa siis on! Ota paperia ja kynää ja listaa kaikki asiat, jotka tulevat mieleen. Ensimmäiset kohdat saattavat olla helppoja, mutta näe vaivaa saadaksesi sata kohtaa täyteen. näin joudut käyttämään mielikuvitustasi ja kaivelemaan mielesi sopukoita. Ajaudumme liian usein toteuttamaan tuttuja rutiineita.

Muuta rutiinejasi

Tutut ja turvalliset tavat ovat ihania, mutta emme mene elämässämme eteenpäin, jos emme toisinaan kyseenalaista tapojamme. Milloin tilasit viimeksi pitsan uusilla täytteillä? Tai maistoit jotakin erilaista? Saatat hämmästyä, kuinka kauan siitä on, että kokeilit jotakin aivan uutta. Jos elämämme kulkee autopilotilla, on korkea aika tehdä jotakin. Kun poikkeamme rutiineistamme, olemme hetken aikaa hieman enemmän läsnä.

Opettele jokin uusi asia joka kuukausi

Ihminen oppii uusia asioita koko ikänsä - jos vain haluaa. Ei ole olemassa ikää, jolloin lakkaisimme sisäistämästä uusia taitoja tai tietoja. Lapsena opimme uusia taitoja jatkuvasti, mutta aikuisina riskienottokykymme saattaa heikentyä.

Vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka viettävät mielenkiintoista elämää

Mikään ei ole helpompi tapa saada kiinni mielenkiintoisesta elämästä, kuin löytää elämäänsä mielenkiintoisia ihmisiä. Älä tyydy tylsyyteen! Sosiaalinen media on hieno paikka löytää mielenkiintoisia tapahtumia ja ottaa osaa uusiin seikkailuihin. Selaa esimerkiksi Instagram-kuvia ja kirjoita ylös mukavan näköisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa voisit vierailla.

Ruoki kokemuksia

Milloin viimeksi olet sanonut jollekin uudelle asialle kyllä? Tuppaamme helposti kieltäytymään asioista, jos ne tuntuvat hieman epämukavilta. Tee kalenteriisi merkintä aina, kun olen lähtenyt mukaan johonkin uuteen tai vastannut myöntävästi.

Lue myös: 8 tapaa lisätä itsevarmuutta makuuhuoneen puolella

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat