Kuva: Fotolia

Seksielämästä voi tehdä entistä paremman helposti - vain pieni, arkinen muutos riittää

14.03.2016 16:45 - Reija Saarinen

Läheisyys tekee ihmeitä parisuhteelle.

Kosketuksella on parisuhteessa suuri rooli. Se auttaa näyttämään tunteita ja saa aikaan turvallisen ja hyvän olon. Sen lisäksi se vaikuttaa myös seksielämäämme.

Monien erilaisten tutkimusten mukaan seksin määrä parisuhteissa vähenee koko ajan. Syitä ovat kiire ja haluttomuus, joka taas saattaa johtua monestakin eri asiasta, kuten läheisyyden puutteesta.

Rakkaushormonia erittyy kehoon silloin, kun toinen koskettaa. Juuri sen vuoksi säännöllinen koskettaminen on suuressa roolissa myös parisuhteissa. Self-sivusto kirjoittaa tutkimuksesta, jonka mukaan halailu ja ei-seksuaalinen silittely nimittäin on asia, jotka suhteissa kaivataan nykyään kaikista eniten.

Kyselyn mukaan 87 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että koskettelu on tärkeää. Siltikin joka kolmas kertoo, ettei saa omassa suhteessaan riittävästi lämpöä ja läheisyyttä.

Tutkijoiden mukaan koskettelu muuallakin kuin seksin tiimellyksessä kuitenkin kannattaa. Se nimittäin lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, halukkuutta ja nostaa näin ollen myös seksin laatua.

Jos tunnet, että omassa suhteessasi on liian vähän läheisyyttä, tee asialle jotain. Hierokaa toisianne tai vain löhöilkää lähekkäin. Näillä pienillä teoilla kun voi olla suuret seuraukset.

Lue myös: Onnellinen parisuhde on tekoja - muista 3 tärkeää tapaa

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat