Kuva: Fotolia

Sovintoseksin neljä kultaista sääntöä - oletko muistanut noudattaa?

28.03.2016 16:15 - Senja Rapila

Vaikka sitä sovintoseksiksi kutsutaankin, ei sillä todellisuudessa riitoja sovita.

Useimmat meistä rakastavat sovintoseksiä juuri sen takia, että se on normaalia seksiä intohimoisempaa ja oiva tapa haudata erimielisyyksistä syntynyt ilmiriita. Sovintoseksistä nauttiessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia, jotka pitävät suhteen perusteet kasassa.

1. Älä vie vihaa sängyn puolelle

Sovintoseksi voi olla parantavaa vain, jos annat sen olla. Joten älä vie vihaa ja katkeroituneita ajatuksia sängyn puolelle, vaan kanavoi vihasi ja turhautumisesi intohimoon. Anna haavoittuvaisuutesi paistaa läpi, jotta kumppanisi oppii tuntemaan sinut paremmin.

2. Ongelma ei ratkea seksillä

Vaikka sovintoseksin tarkoitus onkin "sopia" riita, ei itse ongelma ratkea seksiä harrastamalla. Vaikka skippaisitte vakavan keskustelun ja siirtyisitte riidan jälkeen makuuhuoneen puolelle, ei se tarkoita sitä, että riidanaiheenne olisi kadonnut minnekään.

Sovintoseksi auttaa osapuolia käsittelemään asiaa ja näkemään sen uudesta näkökulmasta, mutta se ei ratkaise itse ongelmaa. Se pitääkin muistaa käsitellä vielä myöhemmin, kun kuumimmat tunteet ovat lepytelty sängyn puolella.

3. Suhteessa pitää olla muutakin seksiä kuin sovintoseksiä

Parisuhteessa tulisi olla kaikenlaista seksiä, niin myös sovintoseksiä. Jotkut pariskunnat kehittävät asiantuntijoiden mukaan riitoja tyhjästä ennen seksiä, jotta he saisivat kipinää vällyjen väliin. Jos teidän suhteessanne tehdään samalla tavalla, kannattaa ottaa suhde syvempään tarkasteluun.

4. Sovintoseksi voi olla avain anteeksiantoon

Seksi on hyvä keino parantaa haavat; se toimii samalla tavalla kuin avoin ja rehellinen keskustelu. Orgasmi auttaa sinua myös rentoutumaan ja se yhdistää teitä toisiinsa. Sovintoseksi voi olla keino lähentyä kumppanin kanssa ja nähdä samalla hänen haavoittuvaisuutensa. Raa'an ja avoimen keksin yhteydessä voit jälleen muistaa, miksi rakastat häntä.

Lähde: Glamour

Lue myös: Millaiset ongelmat makuuhuoneessa viittaavat siihen, että kannattaisi puhua asiantuntijalle?

Lue myös: 7 asiaa, jotka lisäävät onnellisuutta

Kilpailut

Uusimmat