Kuva: Fotolia

Seuraatko omia vai muiden unelmia? Tee kolmen kysymyksen testi

01.04.2016 13:15 - Senja Rapila

Joskus kaikista suurimmatkin unelmat voivat olla jonkun toisen istuttamia ajatuksia.

Joskus unelmat eivät välttämättä ole pohjimmiltaan omia, vaan jotkut niistä voivat olla päähäsi istutettuja asioita. Ehkä vanhempasi ovat lapsuudessasi sanoneet, että olisi ihanaa jos sinusta tulisi teatterinäyttelijä. Ehkä olet tehnyt siitä alitajuntaisesti itsellesi unelman, vaikkei se todellisuudessa sydäntäsi lähellä olisikaan. Ehkä haluat todellisuudessa lukea lääketiedettä, vaikka nautitkin näyttelemisestä. 

Tässä tapauksessa on aika listata unelmat ja miettiä, seuraatko todellisuudessa omiasi vai muiden unelmia.

1. Mitä haluat tehdä elämässäsi?

Pysähdy hetkeksi ja mieti, mitä todella haluat tehdä elämälläsi? Mitkä ovat sellaisia haaveita ja maaleja, jotka haluat tavoittaa? Kirjoita ne kaikki paperille.

2. Vaikuttavatko muiden mielipiteet tekemisiisi?

Mitkä kaikki paperille kirjoitetut asiat ja tavoitteet ovat sinun itsesi keksimiä? Ovatko kaikki todella sinun omia haaveitasi? Jos tähtäät tulevaisuudessa maan parhaaksi lääkäriksi, onko se sinun toiveesi vai vanhempiesi hehkutusta? Jos muut kehuvat jatkuvasti kädentaitojasi, oletko sen takia alkanut haaveilemaan puusepän töistä?

Ymmärrä, että tämä on sinun oma elämäsi, ei muiden. Sinun tulisikin elää juuri sellaista elämää, millaista itse haluat elää.

3. Etkö uskalla heittäytyä tulevaan?

Vältä sitä, että jumahtaisit entisiin haaveisiisi ja maalitauluihisi. Kehitä rohkeasti uusia unelmia ja yritä muistaa päivittää ne vähintään puolen vuoden välein, ellei useamminkin. Muista, että muutut jatkuvasti ja elämäsi haaveet muuttuvat mukanasi. Älä siis pelkää päästää irti menneisyydestä ja toivottaa uutta elämää tervetulleeksi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 7 asiaa, jotka lisäävät onnellisuutta

Lue myös: Tamperelainen opiskelija sai paniikkikohtauksen yöbussissa - miten reagoivat matkustajat?

Uusimmat