Kuva: Fotolia

Tutkimus paljastaa: Ruotsalaisilla valtava määrä seksikumppaneita – ”Meillä on suvaitseva ilmapiiri”

04.04.2016 15:45 - Pauliina Jokinen

Ruotsissa on tutkittu seksinkumppaneiden määrää.

Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan länsinaapureilla voi olla runsaastikin seksikumppaneita elämänsä aikana. Peräti 13 prosenttia vastaajista kertoi harrastaneensa yli 30 henkilön kanssa seksiä elämänsä aikana.

Ruotsalainen seksologi Jack Lukkerz ei ylläty tuloksesta. Hän uskoo ruotsalaisten avoimuuden olevan selityksenä kumppaneiden määrään.

- Meillä on suvaitseva ilmapiiri, jossa puhutaan seksuaalisuudesta, eikä kukaan kohottele kulmakarvojaan, Lukkerz kuvailee.

- Meillä on myös monipuolisempi näkemys, miten seksi määritellään nykypäivänä. Monien mielestä kyseessä ei ole vain yhdyntä.

Pitkän suhteen seksi

Määrä ei kuitenkaan aina tee onnelliseksi. Myös pariskuntien seksielämä on usein erilaisten tutkimusten kohteena. Aiemmin myös kanadalaistutkijat halusivat selvittää sen, miten usein onnelliset pariskunnat todella harrastavat seksiä. Ja tulosten mukaan, laatu todellakin korvaa määrän.

Tulosten mukaan näyttää siltä, että tyytyväisyys omaan suhteeseen kasvoi jo pelkällä yhdellä seksikerralla viikossa. Sen sijaan useammat seksikerrat viikossa eivät tuoneet huomattavaa lisää onnellisuuteen.

- Tulosten mukaan näyttää siltä, että läheisyys omaan kumppaniin tulee säilyttää pitkässäkin suhteessa. Seksiä sen sijaan ei tarvitse harrastaa joka päivä, kunhan muutoin pidetään huolta siitä, että lämpöä ja läheisyyttä riittää, tutkija Amy Muise toteaa.

Lue myös: Väestöliitto: Suomalaiset harrastavat yhä vähemmän seksiä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat