Virheellisiä Nokia 6 -puhelimia liikkeellä: Mukana vääränlainen osa

08.08.2017 17:45 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Virheellisiä puhelimia on havaittu erityisesti Venäjällä.

Nokia-puhelimia nykyisin kehittävää ja myyvää HMD Globalia ovat piinanneet puhelinten viivästyneet toimitukset. Nyt näyttää, että kiireessä HMD Global on toimittanut myös virheellisiä, väärällä osalla varustettuja puhelimia markkinoille.

Venäjällä on raportoitu Nokia 6 -puhelimista, joissa on virheellinen SIM-korttikelkka. TA-1021-mallikoodin Nokia 6:n pitäisi tukea kahta SIM-korttia, mutta virheellisissä Nokia 6 -puhelimissa on SIM-korttikelkka, johon sopii kahden nano-SIM-kortin sijaan vain yksi nano-SIM-kortti ja toinen korttipaikoista on muotoiltu pelkästään microSD-muistikortille.

Toisin kuin edullisemmissa Nokia-älypuhelimissa, Nokia 6:ssa toinen SIM-korttipaikoista on jaettu microSD-muistikorttipaikan kanssa.

HMD ei ole vielä kommentoinut asiaa eikä toistaiseksi tiedetä, kuinka suuresta erästä puhelimia on kyse. Sitäkään, onko virheellisiä puhelimia myyty myös muualla kuin Venäjällä, ei tiedetä.

HMD:n kannalta onneksi kyse on erittäin helposti vaihdettavasta osasta, jos ja kun puhelimet muuten ovat valmiita kahta SIM-korttipaikkaa tukemaan ja vääränlainen SIM-korttikelkka on ainoa virhe puhelimissa. Ainakin puhelinten myyntipakkauksissa kerrotaan asianmukaisesti kahdesta SIM-korttipaikasta sekä esitetään kaksi IMEI-numeroa, jotka löytyvät myös virheellisestä SIM-korttitelakasta.

Ensimmäisenä asiasta Suomessa kertoi SuomiMobiili.

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat