Kuva: Fotolia

Tutkijat löysivät jättipingviinin luurangon - painoi eläessään lähes saman verran kuin Donald Trump

13.12.2017 15:15 - Katariina Auvinen - Luettu 2 111 kertaa

Pingviini eli noin 60 miljoonaa vuotta sitten ja se oli 177 cm pitkä.

Kukapa ei pitäisi pieniä pingviinejä söpöinä. Vaappuvat pötkylät voivat näyttää nyt hellyyttäviltä, mutta tutkijat ovat löytäneet viitteitä siitä, että miljoonia vuosia sitten pingviinien koko oli hieman erilainen. 

Uudesta-Seelannista löytyi luuranko, joka kuului jättiläismäiselle pingviinille. Tämä laji oli aikuisen miehen mittainen ollen jopa 177 cm pitkä ja painaen yli sata kiloa. CNN-julkaisu listaakin, että lintu ei hävinnyt painossa paljon näyttelijä Vin Dieselille tai Yhdysvaltojen presidentille, Donald Trumpille

Pingviinit elivät miljoonia vuosia sitten. Löytynyt luuranko on noin 59 miljoonaa vuotta vanha. Tutkijat ovat innoissaan löydöstä, koska esihistoriallisesta luurangosta voidaan saada paljon tietoa lajin liikkeistä ja elämästä. 

Pingviinejä ja niiden historiaa Uudessa-Seelannissa tutkiva Professor R. Ewan Fordyce on innoissaan uudesta luurangosta. 

- En ole varma miksi tällaisia jättipingviinejä ei ole enää tänä päivänä, mutta yksi teoria liittyy ruuasta kilpailemiseen. Pingviinit ovat joutuneet kilpailemaan yhä useampien lajien kanssa ruuasta, joten voi olla, että eläinten koko on pienentynyt sen vuoksi, tutkija arvelee. 

Lue myös: Pingviini rakastui palavasti pahviseen anime-hahmoon - kuolikin sen rinnalla

Lähde: CNN

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Uusimmat