Hyviä uutisia Apple-faneille: Uusi MacBook Air on entistä halvempi!

07.03.2018 07:00 - Teknavi / Markus Lehtiniitty - mobiili.fi

Uudistunut 13-tuumainen kannettava julkaistaan jo tänä vuonna.

Apple tulee tuomaan markkinoille edullisemman 13-tuumaisen MacBook Airin toisen vuosineljänneksen eli huhti-kesäkuun aikana, kertoo tuoreessa raportissaan KGI Securitiesin tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo. Asiasta uutisoi muun muassa AppleInsider-sivusto.

Kuon ennusteet usein oikeaan, ja tuoreimman kanssa samoilla linjoilla ovat olleet jo aiemmin muutkin lähteet, kuten DigiTimes-julkaisu myös alihankkijalähteisiinsä perustuen.

Applen uusi MacBook Air olisi tulossa edullisemmalla hinnalla ja sen mukaantulon uskotaan kasvattavan MacBook-toimituksia 10-15 prosentilla tänä vuonna.

Kumpikaan, nyt Kuo tai aiemmin DigiTimes, eivät kuitenkaan ole tarjonnut mitään tietoja siitä, millaisia uudistuksia Apple on MacBook Airiin tuomassa. Kuo ei ota kantaa edes siihen, kuinka paljon halvempi uudesta MacBook Airista tulee. Tällä hetkellä MacBook Airia on Suomessa myyty usein tarjouksissa 999 euron tai jopa alempaan hintaan.

Apple ei ole uudistanut MacBook-mallistonsa edullisinta mallia MacBook Airia merkittävästi useampaan vuoteen. Viime keväänä laitetta päivitettiin maltillisesti nopeammalla suorittimella ja suuremmalla RAM-muistilla. Mahdollisia arvattavia päivityksiä laitteeseen olisivat uudistuvan sisäisen tekniikan ohella uudistettu rakenne ja esimerkiksi liitäntöjen vaihtuminen USB-C:hen, kuten jo 12 tuuman kevyessä MacBookissa ja MacBook Prossa.

Lue myös: Lenovon uutuusläppäreissä piilee palovaara – 78 000 kannettavaa pyydetään palauttamaan liikkeeseen

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat