Kuva: Fotolia

Lopeta hikka tai estä kyyneleet - 9 omituista kikkaa, jotka auttavat tukalissa tilanteissa

22.05.2016 14:15 - Emma Ylistalo

Myös pissahätää voi helpottaa yksinkertaisella niksillä.

Pienien niksien on tarkoitus tehdä elämästä helpompaa ja usein jaetaankin paljon niksejä kodin askareisiin tai kokkaukseen liittyen. Mutta oletko tiennyt, että on olemassa kikkoja myös vartaoosi liittyen? Pienet asiat voivat auttaa myös kroppaasi voimaan paremmin.

Lue alta Buzzfeedin videolta ja Sef-sivustolta poimitut yhdeksän kikkaa, jotka voivat auttaa sinua monissa inhottavissa tilanteissa. 

1. Jos tukkoinen nenä vaivaa, voit koittaa selvittää sitä painamalla kielen kärjellä kitalakeasi ja painamalla samalla sormin otsaa kulmakarvojen välistä. Tämän kikan pitäisi auttaa nenäonteloita tyhjentymään.

2. Jos hikka vaivaa, vedä kieli ulos suustasi sormien avulla. Pallean supistumisesta johtuvaan hikkaan voi auttaa myös veden juominen pää alaspäin tai nieleminen samalla kun tukit korvasi.

3.Katso yöspäin ja pidätä hengitystäsi estääksesi kyynelten valumisen. Sen jälkeen hengitä hitaasti ulospäin. Voit myös yrittää estää kyyneleitä puristamalla nenän varresta ja näin esimerkiksi estää meikin suttaantumisen liikuttavalla hetkellä.

4. Jos aivastus ei ole tullakseen, katso kirkkaaseen valoon. Näin pääset siitä ikävästä tunteesta eroon, joka on usein juuri ennen aivastuksen tulemista.

5. Jos joudut odottamaan päästäksesi vessaan, raavi pohjettasi helpottaaksesi pissahätääsi. Se saattaa hidastaa viestin kulkeutumista virtsarakostasi aivoihin.

6. Helpota karheaa kurkkuasi raapimalla korvaasi. Se voi antaa auttaa kurkkusi lihaksia niin, että pääset eroon kutittavasta tunteesta kurkussasi.

7. Kylmän juoman aiheuttaman "brain freezen" eli kylmän tunteen päässä voi saada helpottamaan liikuttamalla kieltänsä kitalakea vasten. Se nimittäin lämmittää kitalakea ja saa näin kylmästä johtuvan kivun haihtumaan.

8. Kiireisen työpäivän keskellä ahdistusta voi helpottaa puhaltamalla kylmää ilmaa peukaloon. Koska myös peukaloissa on pulssi, sen rauhoittaminen voi auttaa sinua tuntemaan itsesi rentoutuneemmaksi.

9. Hammassärkyä voi koittaa helpottaa hieromalla kämmenselkää jääpalalla. 

Lähde: Self

Lue myös: 10 psykologista kikkaa, jotka tekevät sinusta mestarin vuorovaikutustilanteissa

Kilpailut

Uusimmat