Kuva: Fotolia

Kiroilemisessa on kiistattomia etuja - lue parhaat hyödyt!

13.06.2016 22:15 - Senni Loikala

Suutaan ei välttämättä kannata puhdistaa kirosanoista, sillä ne saattavat paitsi lieventää kipuja, niin myös lisätä vakuuttavuutta.

Voimasanojen käyttäminen on sallittua aina silloin tällöin. PsyBlog-sivustolla kirjoitetaan, millaista hyötyä kiroilemisesta saattaa olla.

Tunnet itsesi vahvemmaksi

Kiroilu toimii eräänlaisena selviytymiskeinona, sillä se saa sinut tuntemaan itsesi aiempaa vahvemmaksi.

Kipusi helpottavat

Erään tutkimuksen mukaan ihmiset pystyvät pitämään kättään kylmässä vedessä pidempään, kun he kiroilevat samalla. Näin ollen ärräpäät saattavat lieventää kipua.

Saat huomion heräämään

Kirosanat herättävät aivoissa alueen, joka laukaisee ihmisessä niin sanotun ”taistele tai pakene” -reaktion. Ärräpäät herättävät myös tylsistyneiden ihmisten huomion.

Olet vakuuttava

Jos sinulta puuttuu intohimoa, on sinun vaikea vakuuttaa ihmiset asiastasi. Ihmiset saattavat kuunnella sinua korvat höröllä, jos höystät puhettasi kevyellä kiroilulla.

Omaat rikkaan sanavaraston

Mitä enemmän tiedät eri kirosanoja, sitä parempi sanavarasto sinulla todennäköisesti on, selviää eräästä tutkimuksesta. Jos siis mieleesi tulee liuta muitakin voimasanoja, kuin vain v*ttu, saatat olla etevä kielenkäyttäjä.

Sosiaalinen kiroilu yhdistää

Monesti, kun ihmiset ovat rentoutuneita ja iloisia, pääsee kielenkannoilta helpommin myös kirosanoja. Niin sanottu ”sosiaalinen kiroileminen” voi yhdistää ihmisiä.

Ilmaiset itseäsi avoimesti

Kiroileminen yhdistyy tunteiden ilmaisemiseen. Kun suustasi hyppii kirosanoja, olet ainakin avoin, etkä pado tuntemuksia sisällesi.

Lähde: PsyBlog

Lue myös: Että mitähän v*ttua - brittikaupunki alkoi sakottaa kiroilemisesta

Lue myös: Kuinka monta kirosanaa keksit minuutissa? Katso, mitä tuloksesi kertoo sinusta

Kilpailut

Uusimmat