Kuva: Fotolia

Personal trainer paljastaa suomalaisnaisille supertehokkaan treenivinkkinsä: "Tällä rasva palaa"

02.07.2016 13:15 - Karoliina Kotala

Personal trainer Tanja Hinkkanen opastaa tehokkaan suosikkitreeninsä, joka saa hien virtaamaan niin aloittelevalla liikkujalla kuin kokeneellakin treenaajalla.

Do it Right!-yrityksestä tuttu personal trainer Tanja Hinkkanen vannoo kuluvana kesänä intervallitreenin nimeen.

- Intervallitreeni on tehokas ja helppo tehdä missä vain, niin arkena kuin lomallakin. Se polttaa rasvaa ja lisäksi kehittää hapenkuljetuselimistöä loistavasti, Hinkkanen kertoo.

Intervallitreeniä voi varioida liikkujan kuntotasosta riippuen. Juoksu on tehokas muoto toteuttaa intervallitreeni, mutta esimerkiksi pyörällä tai crosstrainerilla harjoitus onnistuu aivan yhtä mainiosti.

Toteuta harjoitus seuraavasti:

Aloita treeni noin kymmenen minuutin lämmittelyllä. Esimerkiksi kevyt hölkkä toimii hyvin.

Seuraavaksi tee avaavia venytyksiä. Muista kuitenkin pitää venytykset lyhyinä, noin 5-7 sekuntia liikettä kohden.

Itse intervalliosuus alkaa lämmittelyjen ja venyttelyjen jälkeen 2-3 minuutin kevyellä peruskestävyysjuoksulla. Aika riippuen kuntotasostasi. Vauhti on sopivaa, kun pystyt puhumaan samalla hengästymättä.

Seuraavaksi vaihda lujempaan vauhtiin eli vauhti- tai maksimikestävyyteen. Silloin hiki saa virrata ja hengästyt kunnolla. Pidä kovaa vauhtia yllä 2-5 minuuttia, jälleen riippuen kuntotasostasi.

Vuorottele osuuksia kolmesta viiteen kertaan, oman kuntosi mukaan. Treenin lopuksi palauttele viiden minuutin kevyellä hölkällä ja venyttele 15-30 sekuntia liikettä kohden.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Personal trainer paljastaa: Timmi ja kiinteä vatsa syntyy neljällä teholiikkeellä - katso

Kilpailut

Uusimmat