Kuva: Fotolia

Viisi haitallista tapaa, joista tulisi luopua ennen kuin täytät 30 vuotta

06.07.2016 19:00 - Emmi Moilanen

Aikuisiällä on mahdollista löytää aivan uudenlainen yhteys omiin vanhempiinsa, kunhan vain malttaa käyttää aikaisemmin riitelyyn kulutetun energian yhteisten intohimojen löytämiseen.

SELF-sivusto listasi haitallisimmat tavat, joista jokaisen kolmeakymmentä lähentyvän kannattaisi luopua.

Humalahakuinen juominen

Vaikka juhliminen on usein mukavaa puuhaa, tulee muistaa, että ikänumeroiden lisääntyessä myös elimistösi vanhenee samaa vauhtia. Olet yhä herkempi alkoholin aiheuttamille vaikutuksille, eikä niistä toipuminen ole enää yhtä nopeaa, kuin kaksikymppisenä. Läpi yön juodut alkoholijuomat vaativat siis yhä enemmän veronsa. Onkin hyvä muistaa, että suositeltu määrä alkoholia naisille on viidestä seitsemään annosta viikossa.

Epäsäännöllinen ruokailu

Joskus voi tuntua turhauttavalta kuluttaa pitkän työpäivän jälkeen aikaa kokkaamiseen, jolloin noutoruuan hakeminen voikin olla houkuttelevampi ajatus. Kehon ikääntyessä on kuitenkin entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota aterioiden säännöllisyyteen sekä syömäsi ruuan laatuun. Investoimalla viikoittain aikaa ruuan valmistamiseen, myös kukkarosi kiittää sinua ennen pitkää.

Aurinkorasvan ja hammaslangan käytön unohtaminen

Näillä pienillä teoilla edistät terveyttäsi ja pidät ikääntymisen merkit loitolla pidempään. Aurinkorasvan tunnollisella käytöllä vähennät ikääntymisen merkkien lisäksi riskiäsi sairastua ihosyöpään. Myös hampaiden terveydestä huolehtiminen tulee entistä tärkeämmäksi, mitä vanhemmiksi tulemme. Siispä nipistä päivittäin aikaasi myös hammaslangan käyttämiseen pitääksesi hymysi kirkkaana ja nuorekkaana.

Riiteleminen tyhjästä vanhempiesi kanssa

Välillä voi tuntua, että omat vanhemmat pystyvät ajamaan sinut hetkessä hulluuden partaalle. Riitelemisen sijaan aikuistuessa onkin hyvä keskittää enemmän energiaa asioihin, jotka teitä yhdistävät, eivätkä aja kauemmaksi toisistanne. Tällä tavalla saatat tutustua vanhempiisi aivan uudella tavalla ja jopa syvällisemmin kuin ennen. Etsi siis asioita ja intohimoja, jotka yhdistävät teitä - niitä saattaa olla enemmän kuin arvaatkaan!

Turhien estojen luominen

Siirtyessäsi tälle uudelle vuosikymmenelle sinulla on mainio tilaisuus jättää kasvamiseen sekä aikuistumiseen liittyvät kipuilut taaksesi. Kolmekymmentävuotiaana elämänkokemusta usein on kertynyt jo sen verran, että tunnet itsesi ja tiedostat omat mahdollisuutesi. Nyt onkin aika murtaa ylimääräiset suojamuurit ympäriltäsi sekä aloittaa itsesi toteuttaminen. Jätä liiallinen itsekritisointi suosiolla romukoppaan.

Lähde: SELF

Lue myös: Luulitko, että ikääntyminen näkyy ensimmäisenä kasvoissasi? Erehdyit

Kilpailut

Uusimmat