Kuva: Fotolia

Nautinnollisemmat illat, parempi työtehokkuus - 6 syytä herätä kaksi tuntia normaalia aikaisemmin

05.08.2016 12:45 - Emmi Moilanen

Aikaisemmin herääminen takaa sen, että iltasi ovat pyhitettyjä vain rentoutumiselle.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen hyödyt, joiden takia aamuisin kaksi tuntia normaalia aikaisemmin herääminen todella kannattaa.

Nautit illoistasi enemmän

Kun heräät aamulla tavallista aikaisemmin, sinulla on aikaa hoitaa pois alta velvollisuuksia, jotka normaalisti odottaisivat sinua töistä tullessasi. Hoida laskujen maksaminen ja ruokakaupassa käynti heti herättyäsi. Näin saat pyhitettyä illat kokonaan rentoutumiselle esimerkiksi Netflix-maratonin parissa.

Pääset aikaisemmin nukkumaan

Aikaisin herääminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi tinkiä unen määrästä. Jos tunnet itsesi iltaisin rättiväsyneeksi ja odotat nukkumaan menoa kuin kuuta nousevaa, kaksi tuntia aikaisemmin herääminen todennäköisesti sopii sisäiselle kellollesi. Näin mahdollistat itsellesi myös aikaisemmat yöunet.

Työtehokkuus kasvaa

Oletko jo kuullut käsitteestä “kultainen tunti”? Kyseinen tunti on se aika päivästä, jolloin työtehokkuutesi on korkeimmillaan. Päivän tehokkain tunti on jokaisella yksilöllinen, joten kannattaa kokeilla herätä muutaman aamun ajan aikaisemmin ja selvittää, osuuko tämä päivän tuotteliain aika sinun kohdallasi juuri aamuun.

Saatat myös syödä terveellisemmin

Kun aamuissasi on kaksi tuntia aikaa valmistautua tulevaan päivään, on mahdollista, että ehdit kiinnittää tarkempaa huomiota myös ruokavalioosi. Kiireessä tulee usein valittua mahdollisimman nopea ja helppo ateriavaihtoehto, joka ei kuitenkaan ole aina se terveellisin. Suunnitelmallisuus ruokailujen suhteen vähentää myös napostelua ja voi siis kuin huomaamatta vähentää päivittäistä kalorinsaantiasi.

Urheilun määrä lisääntyy

Hyvä vaihtoehto on käyttää myös aamun kaksi “ylimääräistä tuntia” urheiluun. Aamutreeneihin tottuminen voi kestää jonkin aikaa, mutta kun siitä tulee rutiini, huomaat iltaisin todennäköisesti olevasi tyytyväinen, että päivän raskaat työt ovat jo takana päin.

Kokonaisvaltainen positiivinen vaikutus

Vaikka yhtäkkinen unirytmin muutos voi tuntua aluksi radikaalilta ja vaikealta, tämä hetkellinen epämukavuus maksaa itsensä pian takaisin. Saatat huomata, että rauhallisilla illoilla on rentouttava vaikutus arjen kiireiden keskellä. Aamusi alkavat myös seesteisinä, ilman ylimääräistä kiirettä.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Juoma, jota kannattaa nauttia joka aamu - 4 terveyshyötyä

Kilpailut

Uusimmat