Sektioko alatiesynnytystä helpompi? Tuoreen äidin rankka kertomus ei sovi herkimmille

23.08.2016 13:45 - Senni Loikala

Viime viikolla synnyttänyt nainen murtaa myytin siitä, että lapsen syntyminen sektiolla olisi perinteistä synnytystä helpompi kokemus naiselle.

Ai, se tapahtui sektiolla? Eli et ole itse asiassa joutunut lainkaan synnyttämään. Se oli varmasti mukava tapa saada vauva maailmaan”, tuore amerikkalaisäiti Raye Lee muistelee pian lapsensa syntymän jälkeen kuulemaansa kommenttia.

Leen perjantaina julkaisemasta Facebook-päivityksestä on tullut hitti, ja yli 10 000 ihmistä on jakanut kirjoituksen tiistaihin mennessä. Tekstissä Lee murtaa myytin siitä, että sektio olisi alatiesynnytystä helpompi kokemus naiselle. Leen poika syntyi hätäsektiolla viime viikolla.

Palkintona kaunis poikavauva

Tämä oli kaikista kivuliain kokemus, mitä olen koskaan elämässäni kokenut”, Lee kertoo.

Se, kun kiljuva lapsi vedetään ulos noin 13 senttimetrin viillosta, ja sitä ennen kaikki rasvakerrokset ja lihakset viilletään ja murskataan auki, kunnes tulevat elimet (jotka he laittavat pöydälle vartalosi viereen, jotta he pystyvät jatkamaan leikkaamista saadakseen otteen lapsestasi) on aivan erilainen kokemus, kuin millaiseksi pystyin kuvittelemaan poikani syntymän”, Lee selvittää.

Kun hoitaja pyytää sinulta, että yrittäisit nousta ylös sängystä, ja kun koet holtitonta kipua sen jälkeen, kun kehosi on ensin leikattu auki ja sitten ommeltu takaisin kiinni, tajuat, miten ironista on, että ihmiset puhuvat sektiosta ”helppona keinona synnyttää.”

"Käytät syviä lihaksia kirjaimellisesti kaikkeen... jopa istumiseen. Kuvittele, ettet pystyisi käyttämään niitä ollenkaan, koska lääkärit ovat joutuneet silppuamaan ja runtelemaan ne, etkä pysty saamaan niitä kuntoon ainakaan yli kuuteen viikkoon, koska kehosi täytyy tehdä se luonnostaan." 

"Minä olen vahva nainen, sen tiedän. Enkä ole sitä pelkästään itseni vuoksi, vaan myös kauniin poikani tähden… ja olisin valmis kokemaan kaiken uudestaan, jotta vain pystyisin varmistamaan, että pääsen näkemään hänen hymyilevät kasvonsa.

Katso tuoreen äidin Facebook-päivitys sektiosta alta.

Lue myös: Repeytyykö vagina ja mikä johtaa hätäsektioon? Suomalainen kätilö vastaa kysymyksiin synnytyksestä

Lue myös: Naiset ottivat valokuvaajan synnytykseen - katso voimakkaat kuvat

Lue myös: Petran eeppinen pikasynnytys: Vauva ulkona, isä lukkojen takana, ovella yli-innokas taksikuski

Uusimmat