Kuva: Fotolia

Oletko dieetillä? Asiantuntijat vinkkaavat, miten selviät viikonlopusta herkuttelematta

11.09.2016 09:15 - Karoliina Kotala

Jokainen laihduttaja ja dieettaaja tietää, että viikonloput ovat usein vaikeinta aikaa kieltäytyä herkuista. Muutamasta ammattilaisten niksistä voi kuitenkin olla apua.

Laihduttaminen ja kilojen karistaminen ei ole helppoa, mutta useimmalla hankalin vaihe koittaa viikonloppuna. Jos kuulut edellä mainittuihin, kokeile seuraavana viikonloppuna näitä vinkkejä: 

Pysy ruoka-aikataulussa 

Arkena tietyn ruoka-aikataulun ylläpitäminen on helppoa, koska se on sovitettu arkipäiviesi aikatauluun. Jotta viikonloppuna kaikki ei leviäisi käsiin, pidä kiinni samasta aikataulusta. Älä siis skippaa aterioita ja yritä nauttia ne samaan aikaan kuin arkenakin, niin et illalla sorru epterveellisiin valintoihin. 

Valitse drinkkisi huolella 

Täysin tipattomalle ei tarvitse dieetilläkään alkaa, mutta valitse juomasi huolella. Makeiden drinkkien sijaan nauti lasi kuivaa valkoviiniä tai esimerkiksi vodkaa vissyllä. 

Täytä jääkaappi sokerittomilla juomilla ja terveellisillä eväillä 

Tällä ei tarkoiteta light-limsoja, vaan luonnollisia sokerittomia juomia, kuten itse tehty jäätee ilman sokeria tai vissy, joka on maustettu tuoreilla marjoilla. Valmista etukäteen jääkaappiin vaikkapa salaattiannos, pilkottuja hedelmiä tai kasviksia. Niitä on helppo nauttia makeanhimon yllättäessä ja ottaa mukaan lähtiessäsi kotoa. 

Sovi treeni 

Vaikka edessä olisikin vapaapäivä, päätä treenata tiettyyn aikaa ja pidä päätöksesi. Näin treeni ei lykkäänny ja jää kokonaan välistä. 

Suunnittele kokoontumiset ystävien kanssa etukäteen 

Jos päätätte mennä ystävien kanssa syömään, katso etukäteen ruokalista netistä ja valitse ajoissa terveellinen annos ja jos sellaista ei löydy, toivo paikanvaihtoa. Jos edessä on nyyttärit, tuo mukanasi jotain terveellistä tarjottavaa, kuten kukkakaalta ja hummusta.

Lue myös: Kaipaako dieettisi piristystä? Ota helpot ja nopeat keinot avuksi painonhallintaan

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat