Kuva: Fotolia

Sinä olet tärkein: 5 toimivaa keinoa hyvään oloon ja onnellisuuteen

19.11.2016 08:15 - Karoliina Kotala

Jokainen meistä tietää, kuinka tärkeää itsestä ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on. Jos tehtävä tuntuu kuitenkin arjessa usein unohtuvan, kannattaa viiden kohdan muistilista lukea tarkkaan.

Do it Right! -yrityksen perustaja, personal trainer ja wellness coach Tanja Hinkkanen listasi viisi toimivaa ohjetta hyvään oloon, jotka tuntuvat monelta unohtuvan. 

- Valitettavan moni nipistää näistä asioista esimerkiksi kiireen vuoksi, vaikka nämä ovat niitä tärkeimpiä asioita elämässä, Hinkkanen kertoo. 

Muista siis: 

Riittävä uni ja palautuminen 

Kehon tulee saada palautua stressistä. Olipa stressisi sitten hyvää tai huonoa, niin keholle se on silti stressiä. Nuku öisin hyvät unet, pidä päivälläkin palauttavia hetkiä ja katso, ettet jatkuvasti vain syki menemään. 

Ravintorikas ja säännöllinen ravinto 

Se mitä me syömme vaikuttaa energiatasoomme. Jos syöt monipuolisesti ja hyvää ruokaa säännöllisesti, verensokeri ei lähde heittelemään, jolloin vireystasosi on parempi. 

Arkiliikunta ja muu liikunta 

Erityisesti arkiliikunta on tärkeää, varo liian passiivista elämää. Ei riitä, vaikka treenaisit joka päivä  tunnin salilla, jos muuten askeleet jäävät minimiin. Onkin yllättävää, kuinka paljon kulutusta saa arkiliikkumisella. Toisaalta myös pelkkä arkiliikunta kaipaa rinnalleen liikuntaharrastuksen. 

Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä 

Ideaali tilanne olisi työ, jossa tuntee olonsa tärkeäksi ja joka tuo hyvän olon. Silti irtautuminen työstä ja vapaa-aika ovat tärkeitä hyvinvoinnin kannalta. Vietä siis aikaa perheen ja ystävien kanssa. 

Itsensä kehittäminen 

Tällä ei tarkoiteta välttämättä kouluttautumista tai kursseja, vaan kyse on itsensä haastamisesta ja uuden oppimisesta. Ne innostavat ja pitävät mielen korkealla, jotka taas lisäävät hyvinvointia.

Lue myös: Helppo harjoitus tekee sinusta onnellisemman - vie vain 5 minuuttia päivästä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat