Kuva: Fotolia

Tiesitkö, peniksiä on kahdenlaisia? 12 rehellistä ja yllättävää faktaa peniksestä

19.11.2016 10:15 - Karoliina Kotala

Miehen sukuelimet eivät kiehtovuudessaan kalpene lainkaan naisen sukuelimille. Tiesitkö esimerkiksi, että tupakointi lyhentää penistä?

Penikseen liittyy monenlaista mielenkiintoista faktaa, jotka voivat yllättää kokeneemmankin tietäjän. Tiesitkö esimerkiksi, että... 

1. Lääkärit voivat kasvattaa vauvan peniksen ympärileikatusta esinahasta uutta ihoa palovammojen uhreille. Uskomatonta kyllä yhdestä ympärileikatusta esinahasta voidaan kasvattaa ihoa 23 000 neliömetrin verran. 

2. Tupakointi voi lyhentää penistä jopa sentin verran erektiossa. Erektio perustuu vahvaan verenkiertoon, johon tupakointi vaikuttaa merkittävästi.  

3. Miehen keskiverto-orgasmi kestää noin kuusi sekuntia. Naisella orgasmi kestää 23 sekuntia. 

4. Vanhin tunnettu olio, jolla on penis on meressä elänyt otus nimeltään Colymbosathon ecplecticos. Nimi on kreikkaa ja tarkoittaa "uskomatonta uimaria, jolla on kookas penis". 

5. Ympärileikattu esinahka voidaan palauttaa paikalleen teipillä. Lääkärit kiinnittävät aluksi nahan tietynlaisella teipillä ja myöhemmin hoitoon kuuluu muun muassa kipsausta. Valmiin lopputuloksen saamiseen menee kuitenkin vuosia. 

6. Yksi mies 400:sta pystyy saamaan oman peniksensä suuhunsa. 

7. Peniksiä on kahdenlaisia: on Kasvajia ja Esiintyjiä. Kasvajan koko kasvaa merkittävästi erektion aikana, kun taas Esiintyjä näyttää aina kookkaalta, mutta ei kasva erektiossa ollenkaan. 

8. Saksalaistutkijat selvittivät seksin kestävän yleensä kaksi minuuttia 50 sekuntia. 

9. Eniten seksiä saanut penis lienee Tongan kuningas Fatefehi, jonka kerrotaan harrastaneen seksiä 37 800 naisen kanssa vuosien 1770 – 1784 aikana. 

10. Espanjalaistutkimuksen mukaan hyvän näköisillä miehillä voi olla vahvempaa spermaa. 

11.Miehen ei tarvitse ajatella tai olla edes tajuissaan saadakseen siemensyöksyn. Kyseinen toiminto tulee selkäytimestä. 

12. Yleisin syy peniksen venähtämiselle on liian raju masturbointi. 

Lue myös: Mitä peniksessä tapahtuu orgasmin aikana? Yksityiskohtainen animaatio ei välttämättä sovi herkille

Lähde: Women's Health Magazine 

Kilpailut

Uusimmat