Kuva: Fotolia

Paras ikä tulla äidiksi selvitettiin - tekee naisesta älykkäämmän

05.01.2017 12:15 - Rea Tallgren

Mitä myöhemmin, sen parempi, linjaavat tutkijat.

Tuoreen, Kalifornin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan paras ikä saada lapsia on 35 vuotta. Tutkijat perustelevat asiaa siten, että naiset, jotka ovat siihen asti olleet lapsettomia, ovat äidiksi tullessaan määrätietoisempia ja tuntevat olonsa turvatummaksi. Lisäksi heillä on muita useammin vakaat työt ja parisuhteet.

Vaikka raskauksien tiedetään 35 ikävuoden jälkeen sisältävän kasvaneita riskejä, on niillä nyt tutkijoiden mukaan myös etunsa. Aikaisemmassa tutkimuksessa myös havaittiin, että lapsen saaminen lähempänä neljääkymmentä ikävuotta nostaa eliniänennustetta. 

(kuva: Fotolia)

Tutkijoiden mukaan 35 vuotiaana tai vanhempana äidiksi tulleilla naisilla oli usein myös vahvempia kykyjä kuin nuorempana äidiksi tulleilla. Kun tutkijat tutkivat 830 naista, joilla oli jo menopaussi, saivat he selville, että niin heidän muistinsa, verbaalisuutensa kuin keskittymis- ja suunnittelukykynsäkin olivat paremmissa kantimissa, mikäli he olivat saaneet lapsen jo 35 vuotta täytettyään. 15-24-vuotiaana lapsen saaneilla nuo ominaisuudet puolestaan olivat selvästi heikompia. 

Tutkijoiden mukaan ilmiöstä on kiittäminen raskausajan hormoneja, jotka tutkitusti tekevät aivotoiminnalle hyvää. Mitä vanhempana vauvan saa, sitä voimakkaampi vaikutus sillä aivotoimintaan on, summaavat tutkijat. 

Lue myös: Raskaus voi sekoittaa pään - naiset jakavat hauskimmat hölmöilynsä

Lue myös: Äidin kanssa vietetty aika tekee lapsesta älykkäämmän - puolikin tuntia laatuaikaa päivässä riittää

Lähde: Bright Side

Kilpailut

Uusimmat