Kuva: Fotolia

Liiku missä ja milloin haluat – 7 parasta mobiilisovellusta

20.02.2017 10:30 - Katja Nygård

Liikuntaharrastus kulkee helposti mukana kännykässäsi, joten treenaaminen onnistuu silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Erilaisista mobiilisovelluksista saat lisää intoa ja ideoita harjoitteluusi.

Himokuntoilijalle

Sports Tracker

Yksi tunnetuimpia ja käytetyimpiä urheilusovelluksia. Sovellus käyttää puhelimen sisäistä GPS-paikanninta seuratakseen muun muassa reittiä, aikaa, etäisyyttä ja nopeutta.

Ilmainen internet-palvelu tallentaa kaikki tiedot harjoittelustasi ja sillä pääsee tutustumaan suorituksiin yksityiskohtaisemmin. Nykyään on saatavilla lisäksi sykevyö, joka lähettää syketiedot suoraan sovellukseen. Lataaminen on ilmaista.

Lihasten kasvattajalle

Nike Training Club 

Taskussa kulkeva henkilökohtainen virtuaalivalmentaja android- ja iPhone-puhelimille. Ohjelmaan voi syöttää toiveet siitä, mitä tänään haluaa tehdä kuntosalilla. Sovelluksessa on kolme eri vaikeusastetta aloittelijasta edistyneeseen.

Sovellus kertoo ääniviesteillä, kun on aika siirtyä seuraavaan liikkeeseen. Se tarjoaa myös jokaisesta liikkeestä lyhyen videoesittelyn, josta voi tarkistaa, tekeekö liikkeen varmasti oikein. Useita harjoituksia voi tehdä myös kotona ilman kuntosalivälineitä. Lataaminen on ilmaista.

Lenkkeilijälle

Runkeeper

Liikuntasovellus, joka sopii erityisesti juoksijoille ja muille kestävyysurheilijoille tasosta huolimatta. Sovellus mittaa muun muassa juoksijan nopeuden sekä lenkin pituuden. Statistiikan avulla pystyy seuraamaan kehitystään, ja tiedonsiirto eri älylaitteiden välillä onnistuu vaivattomasti. Sovelluksessa voi myös valita harjoitusohjelman oman kuntotasonsa ja tavoitteensa mukaan, tehdä erilaisia yksittäisiä harjoituksia tai luoda omia harjoituksia. Lataaminen on ilmaista.

Sohvaperunalle

Couch to 5k

Kehuttu amerikkalaissovellus auttaa pääsemään sohvaperunasta viiden kilometrin juoksijaksi. Ensimmäisen viikon jälkeen sovellus muuttuu maksulliseksi. Seuraavien seitsemän viikon treeniohjelmasta joutuu pulittamaan vajaat kolme euroa. Mutta jos rapakuntoinen onnistuu kahdessa kuukaudessa juoksemaan viiden kilometrin lenkin, on se hintansa väärti. Lataaminen on ilmaista

Tavoitetreenaajalle

Endomondo

Taskukokoinen, henkilökohtainen valmentajasi. Se auttaa tekemään suunnitelman harjoituksille ja asettamaan tavoitteita. Kun olet asettanut tavoitteesi, sovellus antaa ääneen reaaliaikaisesti palautetta suoriutumisestasi. Sovellus ilmoittaa, mikäli on jäämässä jälkeen aikatavoitteesta tai saavuttamassa uutta ennätystä. Lataaminen on ilmaista.

Joogaajalle

Daily Yoga

Sovellus sisältää harjoituksia moneen eri tavoitteeseen. Sovelluksessa on mahdollista valita harjoituksen intensiteetti ja kesto oman tason mukaan. Sovellus tekee joogaamisesta ryhmäliikuntaa, kun muita käyttäjiä voi seurata ja heidän kanssaan on mahdollista keskustella ja jakaa ideoita. Lataaminen on ilmaista.

Stressaantuneelle

Mindfulness App –  Leena Pennanen

Sovellus, jonka avulla aloittelijan on helppo päästä meditoinnin makuun. Lyhyimmät meditaatiot ovat kolmen minuutin pituisia. Kokeneemmalle meditoijalle löytyy pidempiä ja vaativampia harjoituksia. Lataaminen on maksullista.

 Lähteet: DNA Appinen, Sykesport, Taloudessa.fi

Kilpailut

Uusimmat