Kuva: Fotolia

Kannattaako aamutreeni tehdä tyhjällä vatsalla, jos haluat laihtua? Asiantuntija vastaa

05.03.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Monen tavoitteissa on kesään mennessä karistaa muutama kilo. Mutta millaiset eväät ovat aamulla parhaat, jos tavoitteena on laihtuminen?

Monet uskovat, että on tehokas tapa polttaa rasvaa treenaamalla aamulla tyhjällä vatsalla matalasykkeisen treenin, kuten kevyen hölkän. Osa taas uskoo, että tyhjällä vatsalla treenaamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Do it Right! -yrityksestä tuttu personal trainer Tanja Hinkkasen mukaan aamulla kehon hiilihydraattivarastot ovat tyhjimmillään, jolloin keho joutuu käyttämään muita energian lähteitä, kuten rasvaa.

- Teoriassa siis kulutamme enemmän rasvaa, kun treenaamme aamulla tyhjällä vatsalla. Tosin jos treeni on kova ja pitkäkestoinen, käytämme myös lihasproteiinia, Hinkkanen muistuttaa.

Hinkkanen ei silti käänny ehdottomasti aamupalattoman treenin puoleen. Aamupalan jälkeen kun treenaamiseen löytyy enemmän puhtia, jonka seurauksena treeni on myös tehokkaampi eikä lihasmassa kärsi. Personal trainer painottaakin ennen kaikkea kokonaisuuden tärkeyttä.

- Jos haluat polttaa rasvaa, on tärkeämpi katsoa kokonaisuutta. Keskity etenkin ravintoon ja liikunta on sitten hyvänä tukena siinä painonpudotuksessa. Tärkeämpää kuin treenata aamulla tyhjällä tai täydellä vatsalla on kuunnella omaa kroppaa. Mikäli et pidä aamutreeneistä, niin älä pakota itseäsi siihen. Jos sen sijaan iltatreeni tuntuu omemmalta, pidä siitä kiinni, Hinkkanen neuvoo.

Lue myös: Kaipaatko inspiraatiota aamiaiseen? Personal trainer paljastaa 3 suosikkiaamiaistaan

Kilpailut

Uusimmat