Kuva: Fotolia

Kippis ja kulaus - olut tepsii päänsärkyyn paremmin kuin särkylääke!

04.05.2017 15:15 - Senja Rapila

Tutkijoiden mukaan seuraava askel olisi kehittää toimiva särkylääke olutta hyödyntäen.

The Journal of Pain -sivustolla julkaistussa tutkimuksessa väitetään, että muutama olut voisi auttaa särkyyn huomattavasti enemmän kuin särkylääkkeet.

- Meillä on vahvoja todisteita siitä, että alkoholi on toimiva kipulääke. Sitä voidaan verrata opiaattilääkkeisiin, kuten kodeiiniin ja vaikutus on vahvempi kuin parasetamolissa, oluenhuuruisen tutkinnan johtava tutkija Trevor Thompson on kertonut The Sun -lehdelle.

Greenwichin yliopiston tutkijat vertailivat 18 eri tutkimusta keskenään ja tulivat siihen lopputulokseen, että olut voi lievittää kipua jopa neljäsosalla, kun veren alkoholipitoisuus saavuttaa 0.8 promillea.

Tutkimuksessa tutkittiin yli 400 ihmistä ja tutkijoiden löydökset voivatkin puhua sen puolesta, miksi kroonisista kivuista kärsivät juovat todennäköisimmin runsaasti alkoholia.

- Jos pystymme tehdä lääkkeen jossa ei ole alkoholin ikäviä sivuvaikutuksia, meillä voisi silloin olla mahdollisesti joku parempi lääke, kun mitä tällä hetkellä on olemassa.

Vaikka tutkimus kertookin oluen positiivisista vaikutuksista, pitkien kiputilojen aikana on syytä kääntyä lääkärin puoleen ja sysätä sivuun omat hoitoyritykset alkoholin voimin. Terveyden asiantuntijat varoittavat runsaan juomisen vaaroista ja suosittelevatkin rajoittamaan alkoholin juomisen neljääntoista annokseen viikossa. Määrä vastaa noin kuutta olutta.

Oluella on myös paljon muita terveysvaikutuksia. Aiemmin on kerrottu muun muassa se, että olut toimii jopa parempana palautumisjuomana kuin kaupassa erikseen myytävät palautusjuomat. Voit lukea siihen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Miesten pitää päästä oluelle ystävien kanssa kahdesti viikossa - syyt terveydellisiä

Lue myös: Miksi olutpullot ovat aina ruskeita tai vihreitä? Erikoinen syy taustalla hämmästyttää

Lue myös: Tutkimus: Lasillinen alkoholia päivässä auttaa pitämään terveenä!

Kilpailut

Uusimmat