Kuva: Fotolia

Sharon, 48, kuuli muiden puhuvan orgasmista: "En tiennyt mikä se oli, enkä uskaltanut kysyä"

12.09.2017 14:30 - Anna Hopi

Orgasmin saaminen oli Sharonille pitkään mahdotonta.

Anorgasmia on harvinainen seksuaalisuushäiriö, josta kärsii viidestä kymmeneen prosenttiin naisia ja vielä pienempi määrä miehiä. Sharon, 48, ei ollut saanut koskaan elämässään orgasmia. Koko aihe oli hänelle täysi mysteeri.

- Mietin, että ovatko orgasmit totta, vai ovatko ne vain asioita, joista ihmiset puhuvat? En tiennyt, enkä uskaltanut kysyä, Sharon kertoo Independent -lehdelle.

Sharon uskoo kärsineensä seksuaalisesta häiriötilasta, koska häntä kohdeltiin kaltoin lapsena. 

- En luottanut ihmisiin. En voinut rentoutua, koska halusin säilyttää kontrollin. En halunnut, että historia toistaa itseään. En antanut mahdollisuutta orgasmille.

Mayo-klinikan mukaan anorgasmia tarkoittaa tilaa, jossa ihmiset eivät saa koko elämänsä aikana orgasmia. Joillain anorgasmiasta kärsivillä kyky saada orgasmi vaihtelee suuresti.

Tila johtuu joskus fyysisistä sairauksista kuten MS-taudista tai diabeteksesta. Psykologisesti siihen saattavat vaikuttaa ahdistus, huono itsetunto, syyllisyyden tunteet, hyväksikäyttö tai pelko raskaaksi tulemisesta. Monet hoitavat anorgasmiaa kognitiivisella terapialla, seksiterapialla ja lääkityksellä.

(kuva: Fotolia)

"Orgasmi tuntui vapauttavalta"

Sharonin kohdalla kesti pitkään ennen kuin hän haki apua ongelmaan. Hän päätyi teeskentelemään orgasmeja seksikumppaneidensa kanssa nuoruudessaan. Kaikki muuttui, kun Sharon sattui lukemaan parturikäynnillään erästä lehteä vuonna 2015. Hän luki Intimacy Matters -yritystä luotsaavasta hierontaterapeutista Colin Richardsista, joka auttoi seksuaalisuuteen liittyvissä ongelmissa.

Richardsin terapiaistuinnoissa ja intiimihieronnassa Sharon viimein löysi seksualisuutensa.

- Se oli vau-kokemus. Tuntui todella vapauttavalta, Sharon kertoo ensimmäisestä orgasmistaan.

- Tunsin sen läpi kehoani. Kehoni liikkui itsestän ja kihelmöi. Selkäni taipui ja liikkui ihan itsestään, hän kuvailee.

Sharon kertoo kokeneensa joskus vastaavia tuntemuksia masturboidessa, mutta tunne oli paljon vahvempi ja intensiivisempi.

- Luulin niin monta vuotta, että en koskaan pääsisi seuraavalle vaiheelle. Olin pitkään koteloituneena, enkä tiennyt, että mitään muuta olisi olemassa. Sitten minusta kuoriutui mitä upein perhonen. Voin itse valita minne lennän ja minne laskeudun, hän iloitsee.

Nainen kertoo toivovansa päästä aikaa myöten vaiheeseen, jossa kokee vihdoin ensi kertaa orgasmin seksuaalipartnerin kanssa.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Independent.

Lue myös: Naiset paljastavat mitä he todella ajattelevat seksistä kuukautisten aikana

Lue myös: Miten tärkeää seksi naisille on? Tutkimus selvitti

Kilpailut

Uusimmat