Kuva: Fotolia

Jalkavaivat, jotka voivat kertoa isommista terveysongelmista - huomaa merkit ajoissa

06.11.2017 22:45 - Senja Rapila

Esimerkiksi tunnottomat, kihelmöivät varpaat voivat viitata verenkierron häiriöihin.

Millaiset merkit jalkojen hyvinvoinnissa voivat viitata erilaisiin terveysongelmiin? Voit lukea Women's Health -sivuston listaamat asiat alapuolelta.

Tunnottomat varpaat

Huomaatko usein menettäneesi tunnon varpaissasi? Otatko talvella kengät pois jalasta ja huomaat, että varpaasi ovat aivan valkoiset? Asiantuntija kertoo, että tämä voi kieliä verenkiertohäiriöstä.

Monilla naispuolisilla potilailla on Reynaudin oire, eli valkosormisuus, joka on verenkiertoelinten sairaus. Siinä verenkierto estyy pienimmissä valktimoissa niiden kouristuksen vuoksi jaloissa, käsissä, poskissa tai korvissa.

Jos sinulla on tämä sairaus, ei siitä tule huolestua. Jos kuitenkin haluat virallisen diagnoosin, kannattaa sitä käydä kysymässä lääkäriltä. Lisäksi viileillä keleillä tulee huolehtia tarpeeksi lämpimästä vaatetuksesta, kuten lapasista ja villasukista.

Kihelmöivät jalat

Kihelmöivät tai tunnottomat jalat voivat olla merkki diabeteksesta. Yleensä jalkaterapeutit, podiatrit, huomaavat ensimmäisenä nämä merkit ja voivat kertoa asiakkaalleen, että kannattaa käydä lääkärin luona. 

Hauraat varpaankynnet

Varpaankynnet kertovat paljon terveydestä, kertoo Women's Health. Asiantuntijan mukaan jalkaterapeutit näkevät paljon erilaisia asioita pelkästään varpaankynsien kunnosta: jos asiakas on aneeminen, hänellä on hauraat ja helposti halkeilevat kynnet.

Jos siis huomaat jotain selkeitä, outojakin, muutoksia jaloissasi, kannattaa varata aika lääkärille tai jalkaterapeutille. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Jalkafetissien ammattilainen kertoo työstään - tienaa tonneittain lähikuvilla jaloistaan

Kilpailut

Uusimmat