Kuva: Fotolia

Aikuisten värityskirjan hankkiminen kannattaa - tutkitusti hyväksi mielenterveydelle

11.11.2017 08:15 - Iiro Myllymäki

Värittäminen voi lievittää ahdistusta.

Muutama vuosi sitten aikuisille suunnatuista värityskirjoista tuli todellinen villitys. Monien mielestä värittäminen oli oiva keino rentoutumiseen, ja värityskirjoista tuli yksi mindfulness-ilmiön ilmentymä.

Nyt aikuisten värityskirjojen värittämisen terveyshyödyistä on tullut uutta tutkimustietoa. Uusiseelantilaisen Otagon yliopiston tutkimuksen mukaan päivittäinen värittäminen voi lievittää ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta. Tutkimus on julkaistu Creativity Research Journal -lehdessä.

Tutkimusta varten tutkittiin 115:tä naista, jotka jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle ryhmälle annettiin tehtäväksi värittää värityskirjaa viikon ajan joka päivä, kun taas toinen ryhmä laitettiin tekemään sudokun kaltaisia logiikkapelejä päivittäin. Viikon alussa ja viikon lopussa naisilta selvitettiin heidän psyykkistä hyvinvointiaan. Heiltä tiedusteltiin heidän kokemastaan masentuneisuudesta, stressistä ja ahdistuksesta, samoin kuin mielen joustavuudesta ja läsnäolevuudesta.

Tutkimuksessa ilmeni, että väritysryhmään kuuluneiden ahdistuneisuus ja masentuneisuus väheni merkittävästi viikon aikana, kun taas toisella ryhmällä näin ei käynyt. Molemmilla ryhmillä tietoisen läsnäolevuuden tunne sen sijaan kasvoi.

Lue myös: Stressi vaikuttaa koko kehoosi epämiellyttävällä tavalla - lue miten

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat