Kuva: Fotolia

Stressi vaikuttaa koko kehoosi epämiellyttävällä tavalla - lue miten

02.11.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Naisilla stressi pahentaa muun muassa PMS-oireita.

Seuraavan päivän työmäärä valvottaa. Tunnet, kuinka stressi jäytää mieltä, etkä saa nukuttua. Tuttua? Meillä kaikilla on joskus stressiä, mutta harva ymmärtää, kuinka laajasti stressi vaikuttaa kehoomme. 

Marie Claire -julkaisu paljasti, millaisia terveysongelmia stressistä voi myös seurata. Stressi ilmenee psyykkisinä kuin fyysisinäkin oireina. 

1. Naisilla stressi pahentaa PMS-oireita
Joten jos olet kiukkuinen muutenkin kuukautisten aikana, stressi lisättynä yhtälöön, tekee siitä vielä pahemman. 

2. Ruuansulatusjärjestelmäsi ei toimi niin hyvin
Voit joko kärsiä ummetuksesta tai ripulista. Kumpikaan vaihtoehdoista ei kuulosta kovinkaan hyvältä vaihtoehdolta. 

3. Stressi sekoissaa verensokerin
Verensokeri olisi ihanteellista pitää mahdollisimman tasaisena, mutta stressaantunut ihminen vaikuttaa omiin sokeriarvoihin. Stressin aikana keho erittää stressihormonia, joka osaltaan vaikuttaa verensokeriin. Tämä on erityisen huono uutinen niille, joilla on diabetes. 

4. Stressi rasittaa sydäntä
Stressaantuneen ihmisen sydämen syke on korkeampi kuin muiden. Näin ollen laitat oman sydämesi koville ja tämä voi johtaa pahimmillaan jopa sydänkohtaukseen. 

5. Tunnet kipua lihaksissa
Päänsärky, lihaskipu, kipeät leukaperät, näitä kaikkia stressi aiheuttaa. Ihminen jännittää tietämättään lihaksia ja voi kiristellä yöllä hampaitaan niin, että aamulla leuat ovat hyvin kipeät. 

Jotta voi lievittää stressiä, on tärkeä löytää omat keinot rentoutumiseen. Tee sitä, mikä tekee sinun olosi hyväksi oli se sitten tunnin kävelylenkki luonnossa, maalaaminen tai vaikkapa urheileminen. 

Lue myös: "Stressi saattaa lisätä seksiviettiä" - 4 tapaa, miten stressi vaikuttaa seksielämään

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat