Kuva: Shutterstock

Ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään syöpää - löytyykö jo sinun jääkaapistasi?

24.01.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi saksanpähkinät ovat omiaan edistämään terveyttä.

Ruokavaliolla on tutkitusti merkitystä syövän ehkäisyn kannalta. Muun muassa prosessoidun lihan on todettu lisäävän syöpään sairastumisen riskiä. Women´s Health -julkaisu listasi ruoka-aineet, joita kannattaa ehdottomasti pitää jääkaapissa terveyshyötyjen vuoksi. 

Chia-siemenet 

Nämä siemenet ovat oikeita terveyspommeja. Chia-siemenet sisältävät muun muassa proteiinia, mangaania, hyviä rasvoja sekä antioksidantteja. Juuri antioksidanttien on tutkittu olevan tärkeässä osassa, kun puhutaan syövän ehkäisemisestä. Runsaasti antioksidantteja sisältävien ruoka-aineiden syöminen voi auttaa ehkäisemään syöpää. Lisäksi siemenet sisältävät paljon kuitua, joka auttaa pitämään ruuansulatusjärjestelmäsi terveenä. 

(kuva: Shutterstock )

Punaiset viinirypäleet

Tutkimukset ovat ottaneet selvää, että kohtuullinen punaviinin juominen voi auttaa ehkäisemään syöpää, koska punaviinistä löytyy resveratrolia, julkaisun mukaan. Resveratrolia ei kuitenkaan löydy pelkästään punaviinistä vaan myös punaisista rypäleistä. Punaisten rypäleiden kuorissa on erityisen runsaasti juuri tätä aineosaa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että rypäleisiin jää usein torjunta-ainejäämiä, joten jos on mahdollista, kannattaa suosia luomua parhaimpien terveyshyötyjen saamisiksi. Muista, että siemenet pitää aina liottaa vähintään viidentoista minuutin ajan runsaassa nesteessä. 

Saksanpähkinät 

Joskus näitä pähkinöitä kutsutaan myös superpähkinöiksi, eikä suotta, ne sisältävät kaksinkertaisen määrän antioksidantteja verrattuna useimpiin muihin pähkinöihin. Pähkinät sisältävät myös runsaasti alfalinoleenihappoa, jonka on todettu ehkäisevän esimerkiksi paksusuolen syöpää. 

Artisokka 

Julkaisun mukaan artisokka sisältää polyfenoleja, jotka ovat kasvikunnan tuotteissa esiintyviä bioaktiivisia aineita. Runsaasti poyfenoleja sisältävän ruokavalion on todettu vähentävän muun muassa rintasyöpää. Artisokka sisältää myös B-vitamiinia sekä folaatteja, joiden on todettu ehkäisevän keuhkosyöpää. 

Mustikat 

Suomen metsän ehdotonta kultaa, ovat muun muassa mustikat. Mustikat sisältävät antosyaniinia, joka auttaa ehkäisemään syöpäsolujen kasvamista aiheuttavien vapaiden radikaalien leviämistä. 

(kuva: Shutterstock)

Ruusukaali 

Ruusukaali eli toiselta nimeltä myös brysselinkaali sisältää flavonoideja, glukosinolaatteja ja bisulfaattia. Ruusukaali vahvistaa näiden ainesosien johdosta immuunijärjestelmää ja poistavat vapaita radikaaleja elimistöstäsi sekä suojaavat soluja.

Lue myös: Nuori isä sai järkyttäviä uutisia lääkäreiltään - päätti toteuttaa suuren unelman

Lue myös: Alkoholi linkittyy vahvemmin syöpään kuin tiesimmekään - uusi tutkimus paljastaa

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat