Kuva: Shutterstock

Lääkäriltä kova väite - parsakaali on tärkein vihannes terveytesi kannalta

19.05.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Parsakaali on oikea terveyspommi.

Lääkäri, Rangan Chatterjeen, mukaan parsakaali on tärkein vihannes elimistöllemme. BBC:n televisio-ohjelmassa vieraillut Chatterjee neuvoo, että jos ihmiset aikovat syödä vihanneksia, heidän kannatta keskittyä erityisesti parsakaalin kuluttamiseen. 

- Jos aiot syödä jotain vihannesta, syö parsakaalia. Se on oikea ihmishenkien pelastaja, hän kertoo Femina-julkaisun mukaan. 

Lääkärin mukaan parsakaalissa on ainesosia, jotka pystyvät parantamaan ihmisen vastustuskykyä huomattavasti, koska ne vaikuttavat suoliston hyvinvointiin. 

Aiempien tutkimusten mukaan on jo selvinnyt, että suolistossa olevat hyvät bakteerit auttavat muun muassa painonhallinnassa. 

Chatterjeen mielestä tuore parsakaali on varsinainen ihmishenkien pelastaja, koska se vaikuttaa niin moneen asiaan elimistössämme. Sen lisäksi, että parsakaali tasapainottaa immuunipuolustustamme, se sisältää muun muassa K-vitamiinia, joka auttaa pitämään verisuonemme ja sydämemme terveenä. 

Suoliston terveys on yhdistetty tutkimuksissa myös psyykkiseen hyvinvointiimme. Suoliston bakteerit vaikuttavat aivojesi toimintaan. Suolistobakteerit voivat aiheuttaa unohtelua, masennusta tai pelkotiloja, joten hyvinvoinnista huolehtiminen nousee entistä tärkeämpään asiaan. 

Tuore parsakaali sisältää kuidun ja K-vitamiinin lisäksi muun muassa B2-vitamiinia, rautaa, A-, C-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia ja fosforia. 

Lue myös: Älä välttele turhaan pakasteita - vihannekset, jotka kannattaa ostaa pakastettuina

Lähde: Femina 

Kilpailut

Uusimmat