Kuva: Shutterstock

Rasvainen ruoka on pahinta, mitä voit syödä krapulassa - lue, mitä muuta kannattaa välttää

19.06.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Rasvainen ruoka voi jopa pahentaa krapulaa.

Monet ovat sanoneet, että hauska ilta, joka sisältää alkoholia, on lainattu seuraavalta päivältä. Krapulassa se varmasti tuntuukin siltä, koska monen ei tee mitään muuta mieli kuin maata sängyssä ja syödä sitä mitä mieli tekee. Usein mieli halajaa erityisesti rasvaista ruokaa kuten pitsaa tai hampurilaista. 

Insider-julkaisu on listannut ne ruuat, joita krapulassa eivät todellakaan helpota oloa ollenkaan. Huonoja uutisia niille, jotka usein tilaavat pitsan kärsimässään olotilassa, nimittäin rasvainen ruoka on niiden ruokien listalla, jota ei krapulassa kannattaisi syödä. 

(kuva: Shutterstock )

Rasvainen ruoka 

Paljon rasvaa sisältävän ruuan on todettu jopa pahentavan krapulan oireita, kertoo ravintoasiantuntija Ali Tager

- Rasvaisen ruuan syöminen krapulassa on pahin asia, jonka kehollesi voit tehdä. Tämä selittyy sillä, että keho keskittyy ensisijaisesti alkoholin hajottamiseen. Se ei ala hajottaa ravinnosta saatavia ainesosia ennen kuin alkoholi on hajoitettu, joten ylimääräinen energia siirtyy rasvaksi, Tager kertoo. 

Toisin sanoen syömästäsi pitsasta tai energiapitoisesta ruuasta suurin osa heilahtaa lantiollesi. Sen lisäksi monessa rasvaisessa noutoruuassa on paljon suolaa, joka kuivattaa kehoasi entisestään. Alkoholi kuivattaa kehoasi, joten ruuasta saatu suola ei ole hyväksi. 

(kuva: Shutterstock)

Älä syö liikaa proteiinia 

Tasapainota ateriasi niin, että se sisältää proteiinia kuin hiilihydraattiakin. Tagerin mukaan alkoholi saattaa jättää kehosi verensokerin matalaksi, jonka vuoksi kannattaa huolehtia tasapainoisesta ruokavaliosta. 

Niin kahvi kuin appelsiinimehu voivat olla myös vihollisia 

Kylmä appelsiinimehu voi kuulostaa ihanalta idealta krapulassa, kun vesi ei maistu, mutta tämä ei kannata. 

- Sitruksia sisältävät juomat tekevät hallaa vatsallesi ja voivat ärsyttää sitä, Tager kertoo. 

Myös kahvin kulutusta kannattaa miettiä tarkkaan, koska kahvi itsessään kuivattaa kehoa. Sen lisäksi kofeiini piristää, kun tärkeintä krapulassa keholle olisi lepo. 

(kuva: Shutterstock )

Korjaussarja ei kannata 

Monet vannovat sen nimeen, että krapula lähtee sillä, millä se tulikin, eli alkoholilla. Tämä on kuitenkin viimeinen asia, jota kannattaisi harkita. Ravintoasiantuntija ja lääkärit kertovat, että vaikka drinkki voi helpottaa hetkellisesti oloa, se ei sitä paranna pitkällä aikavälillä. Sen sijaan krapulaoireet voivat tulla takaisin pahempana. 

Lue myös: Kauneusniksit, jotka toimivat: 5 tehokasta keinoa peittää krapulan merkit kasvoilta

Lähde: Insider 

Kilpailut

Uusimmat