Kuva: Shutterstock

Päästä irti kofeiiniriippuvuudesta - Niksit, joiden avulla vähennät kahvin juomista ilman päänsärkyä

12.10.2018 13:45 - Emmi Moilanen

Vähentämisen voi aloittaa sekoittamalla kahvin joukkoon myös hieman kofeiinitonta versiota.

Uutisoimme aiemmin kysymyksistä, joihin vastaamalla selvität nopeasti, kärsitkö kofeiiniriippuvuudesta. Nyt Insider-sivusto on listannut niksit, joiden avulla vähennät kahvin juomista mahdollisimman vaivattomasti ja ilman voimakkaita vieroitusoireita. Voit lukea suomennetun listauksen alta.

7 niksiä:

1. Sekoita kofeiinitonta versiota normaalin kahvikupillisesi joukkoon. Lisää pikkuhiljaa kofeiinittoman kahvin määrää verrattuna normaaliin, kofeiinipitoiseen kahviin.

2. Myös kookosvesi sopii kahvin joukkoon, jolloin kofeiinin määrä jälleen puolittuu.

3. Huolehdi, että juot riittävästi nestettä päivän aikana. Kun kahvihammasta kolottaa, nappaa sen sijaan lasillinen raikasta vettä.

4. Valmistaudu vieroitusoireisiin ja ennaltaehkäise esimerkiksi päänsärkyä juomalla riittävästi nestettä ja syömällä monipuolisesti sekä terveellisesti. Huolehdi myös riittävästä unen määrästä ja varmista, että särkylääkettä on käden ulottuvilla.

5. Huolehdi, että saat riittävästi energiaa ruokavaliostasi. Myös säännöllinen ateriarytmi takaa paremmin sen, että väsymys pysyy loitolla päivän kiireiden keskellä.

6. Vältä lisättyjä sokeria. Myös esimerkiksi runsas vaalean riisin tai leivän syöminen saattavat lisätä kofeiinin puutteesta aiheutuneita vieroitusoireita.

7. Korvaa osa kahvikupillisista vihreällä teellä. Vihreä tee sisältää vähemmän kofeiinia kuin kahvi, ja voikin auttaa pahimpaan kahvihampaan kolotukseen.

Lue myös: Oletko kofeiiniriippuvainen? Vastaa 5 kysymykseen ja selvitä

Lue myös: Juotko paljon kahvia? Torju hampaiden kellastuminen hammaslääkärin vinkkien avulla

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat