Kuva: Shutterstock

Mikä treeni oli suosituin vuosikymmenellä, jolla synnyit? Trendit koottiin yhteen

12.04.2019 14:45 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi 1970-luku oli naisten treenaamisen kannalta todella mittava vuosikymmen.

Treenitrendit muuttuvat vuosien saatossa, siinä missä 1980-luvulla aerobic oli iso juttu niin nyt suositaan paljon esimerkiksi crossfittiä. Women´s Health -julkaisu listasi suosikkitreenityylit eri vuosikymmeniltä. 

1920-luku 

Tällöin kuntopyörät nousivat valtavaan suosioon. Mikäpä olisi parempaa, kuin kuntoilla, muttei pyörää tarvitsisi ajaa takaisin. Jopa Titanicille sijoitettiin kuntopyöriä, jotta ihmiset voisivat pitää kunnostaan huolta. Tällöin kehiteltiin myös ensimmäisiä juoksumattoja, mutta ne olivat sen verran kankeita, että juoksumatot nousivat suosioon vasta kymmeniä vuosia myöhemmin. 

1930-luku 

Tällä vuosikymmenellä ei ollut hyväksyttävää, että naiset hikoilivat julkisesti, joten kuntoilukin piti ajoittaa niin, että se oli katseilta piilossa. Niinpä erilaiset kodin kuntoiluvälineet nostivat vielä enemmän suosiotaan. Uutena juttuna tuli soutulaite. Myös tanssiminen ja voimistelu olivat suosittuja trendilajeja. 

(kuva: AOP)

1940-luku 

Tällä vuosikymmenellä naisten treenivaatteita alettiin kehittelemään enemmän ja kaikki pystyivät treenaamaan jo ulkona. Voimistelu oli trendilaji, jota mielellään tehtiin puistoissa. Naiset alkoivat harrastamaan myös cardio-treeniä. 

Myös kuntosaleja perustettiin, niitä tosin kutsuttiin tuolloin salongeiksi, joka pienentää. 

1950-luku

Tällä vuosikymmenellä jooga nousi suosituksi treenimuodoksi. Naiset hehkuttivat myös laihdutusasua, joka oli käytännössä muotoiltu muovipussi, jonka he laittoivat päälleen ennen treeniä. 

(kuva: AOP)

1960-luku

Ryhmäliikuntatunnit nostivat päätään tällä vuosikymmenellä. Monia voisi kuitenkin ihmetyttää pukeutumistyyli. Liikuntatunneille pukeuduttiin usein korkokenkiin ja verkkosukkahousuihin, koska siellä haluttiin näyttää hyvältä. 

1970-luku

Tällä vuosikymmenellä naisten treenaaminen otti valtavan harppauksen. Naisten aktiivisuus liikunnan suhteen lisääntyi räjähdysmäisesti ja esimerkiksi hölkkääminen nosti suosiotaan liikuntatrendinä. Ensimmäiset äitien ja vauvojen yhteiset liikuntatunnit keksittiin. 

(kuva: AOP)

1980-luku

Jane Fonda ja hänen aerobic-videonsa nousivat suosioon. Naisia kiehtoi se, että kotona voisi tehdä hikitreenin muiden töiden ohella. Tällä vuosikymmenellä myös naisten lihaksikkuutta ei katsottu enää huonoksi asiaksi, päinvastoin. 

(kuva: AOP)

1990-luku 

Hölkkääminen ei ollut enää uusi juttu, mutta tällä vuosikymmenellä se nousi uudelleen trendilajiksi. Erilaiset kuntosaliohjelmat ja -ohjeet sekä personal trainer -palvelut nousivat suosituiksi. 

2000-luku 

Vuosituhannen jälkeen suosioon nousi erityisesti vähähiilihydraattinen dieetti ja erilaiset pelikonsolit, jotka lupasivat hauskan liikuntakokemuksen. Ihmiset pystyivät treenaamaan joogaa tasapainolaudalla tai tanssimaan matolla. 

2010-luku

Crossfit-harjoittelu on noussut tällä viimeisimmällä vuosikymmenellä todella suosituksi treenimuodoksi. 

Lue myös: Mallikaunotar Elle Macpherson on mielettömässä kunnossa 55-vuotiaana - paljasti ruokavalionsa

Lue myös: Pientä flunssaa, mutta et osaa päättää, voitko treenata vai et - yksinkertainen sääntö auttaa sinua

Lähde: Women´s Health 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat