Kuva: Shutterstock

Pientä flunssaa, mutta et osaa päättää, voitko treenata vai et - yksinkertainen sääntö auttaa sinua

18.03.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Kaikki riippuu voinnistasi ja oireista.

Pienet vilunväristykset riipivät selkäpiitä ja kurkku tuntuu hieman karkelta. Nenänkin vuotaa, mutta olit ajatellut lähteä treenaamaan. Kannattaisiko sittenkin levätä? Moni on ollut tällaisessa tilanteessa, jossa ei ehkä vielä tunne itseään niin kipeäksi, että treenien väliin jättäminen olisi mielessä. 

Women´s Health -julkaisun mukaan kuitenkin yhden asian sisäistäminen helpottaa huomattavasti henkistä kamppailuasi. Urheilulääketieteen asiantuntija Jessalyn Adam kertoo, että jos kaikki oireet ovat kaulasi yläpuolella, voit mennä vielä treenaamaan kevyesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jos nenäsi vuotaa ja sinun kurkkusi tuntuu hieman karhealta ja yleiskuntosi on hyvä, on vielä turvallista treenata. 

Sen sijaan, jos tunnet yhtään oireita kaulasi alapuolella, tarkkoittaen esimerkiksi sitä, että lihaksesi ovat kipeät, saat vilunväreitä, sinua yskittää tai vointisi on yleisesti huono, kannattaa todellakin jäädä lepäämään. Liikunta voi auttaa immuunipuolustustasi, mutta sinun kannattaa todellakin tarkkailla omaa vointiasi, koska itse tiedät sen parhaiten. 

Ylipäätään niinä päivinä, kun voit hieman huonommin tai nenäsi esimerkiksi vuotaa, julkaisun haastattelemat asiantuntijat suosittelevat, että kovaa treenaamista kannattaa välttää.

- Ankara treenaaminen aiheuttaa sen, että kehosi voi olla vaikeampi taistella infektioita vastaan, urheilulääkäri Kenton Fibel

Lue myös: Vältä flunssat ja helli terveyttäsi – 3 helppoa lupausta, jotka jokaisen tulisi tehdä

Lue myös: Katoaako ruokahalu flunssaisena? 4 ruoka-ainetta, jotka tulisi ottaa osaksi aterioita kipeänä

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat