Kuva: Shutterstock

Tavoitteena kiinteytyminen? Treenimuodot, joiden yhdistäminen kannattaa

26.07.2019 11:15 - Emmi Moilanen

Hiit-treeni on erinomainen liikuntamuoto henkilölle, joka tavoittelee kiinteytymistä.

Popsugar-sivusto haastatteli personal trainer Jackie Vickiä ja urheilulääketieteen asiantuntija Michael Fredericsonia, jotka kertoivat julkaisulle ne treenimuodot, joiden yhdistäminen kannattaa silloin, kun tavoitteena on kiinteytyminen ja tehokas rasvanpoltto.

- Hiit on erinomainen treenimuoto painon pudotukseen, Vick toteaa heti aluksi ja täsmentää, että kalorien palaminen jatkuu vielä suorituksen lopettamisen jälkeenkin.

Hiit tarkoittaa korkean intensiteetin intervalliharjoittelua, joka vilkastuttaa aineenvaihdunnan toimintaa. Hiit-treenissä myös liikuntaan käytetty aika pysyy lyhyenä.

Myös Fredericson on samoilla linjoilla.

- Pitää tehdä jotain, joka todella rasittaa kroppaa ja laittaa sen käymään ylikierroksilla.

Mies lisää myös, että voit soveltaa hiit-treeniä niihin liikuntamuotoihin, joista nautit eniten – kuten esimerkiksi juoksulenkkiin. Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu onnistuu rytmittämällä juoksua omaan huippunopeuteen välillä palauttaen rauhallisesti hölkäten ja kävellen.

Myös kehonpainoharjoittelu onnistuu hiit-treeninä. Pääset katsomaan tästä ohjeet jumppaan, joka vie aikaasi vain 20 minuutin ajan ja joka onnistuu myös kotioloissa.

Millaista muuta treeniä lisäksi?

Vaikka hurahtaisit korkean intensiteetin intervalliharjoitteluun, Fredericson painottaa, että kyseiselle treenille ei kuitenkaan tulisi lähteä päivittäin.

- Muuten kehosi ei saa mahdollisuutta palautua riittävästi, ja tämä voi johtaa loukkaantumisiin.

Vickin mukaan hiit-treenin määrä tulisi pitää kahdessa tai kolmessa kerrassa viikkoon.

Tämä tarkoittaa sitä, että treenisuunnitelmassasi jää tilaa myös muille lajeille. Asiantuntijat vinkkaavat Popsugarin artikkelissa, että esimerkiksi tavallinen lihaskuntoharjoittelu kuntosalilla tai puolentunnin uiminen reippaaseen tahtiin ovat erinomaisia vaihtoehtoja raskaiden intervallitreenien rinnalle. Myös rauhallisemmat lajit, kuten jooga, edistää painon putoamista.

Lue myös: Pientä flunssaa, mutta et osaa päättää, voitko treenata vai et - yksinkertainen sääntö auttaa sinua

Lue myös: Lisää liikuntaa päiviisi ilman kuntosalilla hikoilua - 11 vinkkiä, jotka sopivat jokaiselle

Lue myös: Haaveissa oppia käsiseisonta? 3 vaihetta, joiden avulla onnistut

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat