Kuva: Shutterstock

Lisää liikuntaa päiviisi ilman kuntosalilla hikoilua - 11 vinkkiä, jotka sopivat jokaiselle

17.08.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Lisää liikuntaa päivääsi saat esimerkiksi lähtemällä lounaalle läheiseen puistoon.

Liikunta edistää terveyttä ja hyvinvointia. Joskus kiireisen arjen keskellä kuitenkin saattaa tuntua siltä, että urheilulle ja aktiiviselle elämäntavalla ei yksinkertaisesti jää aikaa. Prevention-sivusto kokosi yhteen helpot vinkit, joiden avulla sisällytät päiviisi liikuntaa ilman, että sinun tarvitsee suunnata jumppatunnille. Käänsimme parhaimmat vinkin alle.

Kokeile näitä:

1. Lisää vedenjuontia. Sen lisäksi, että riittävä nesteen nauttiminen saa aineenvaihduntasi tehokkaasti liikkeelle, muistat pitää työpäivän aikana riittävästi jaloittelutaukoja noustessasi työpisteen ääreltä vessaan.

2. Puhuessasi pitkää työpuhelua tai vaihtaessasi kuulumisia kaukana asuvan ystävän kanssa, lähde puhelun ajaksi ulos kävelylle.

3. Lähde ulos lounaalle. Tämän ei tarvitse tarkoittaa ravintolassa syömistä, vaan pakkaa eväät mukaan ja kävele esimerkiksi läheiseen puistoon syömään.

4. Jos työpäiväsi sisältää paljon tapaamisia ja palavereita, ehdota kollegoillesi mahdollisuuksien mukaan ideointia kävelylenkin merkeissä.

5. Siivoa työpöytäsi. Jos työskentelet omalla pisteelläsi, joka aika ajoin pääsee kaaoksen valtaan, ota hyöty irti myös siivoamisesta. Vetreytä itseäsi pyyhkimällä pölyt ja järjestelemällä tarvikkeet oikeille paikoilleen.

6. Parkkeeraa autosi hieman kauemmaksi työpaikastasi ja nauti muutaman minuutin virkistävästä kävelystä ennen töiden alkua.

7. Voit kokeilla jättää myös auton kotiin ja kävellä tai pyöräillä työpaikalle. Työmatkaliikunta on loistava treenimuoto kiireisiin päiviin, jolloin liikuntaa ei ehdi sisällyttää päivän aikatauluun.

8. Jos vietät iltaisin mielelläsi aikaa television äärellä, hyödynnä mainoskatkot arkisiin askareisiin. Nouse täyttämään pyykkikone, ripusta puhtaat pyykit kuivumaan tai vie roskat.

9. Valitse portaat hissin sijaan.

10. Sovi treffit ystävien kanssa ravintolan tai kotisohvan sijaan ulos, ja lähtekää kävelylle.

11. Muista, että myös kotityöt käyvät liikunnasta. Laita lempimusiikkisi soimaan ja ryhdy imuroimaan sekä pyyhkimään pölyt.

Lue myös: 4 teholiikettä pakaroille - nopea treeni onnistuu vaivatta kotona

Lue myös: Ota kävelylenkistäsi kaikki irti - kolmella niksillä saat aikaan kunnon treenin

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat