Kuva: Shutterstock

Luvassa kiireinen syksy? 4 ammattilaisten keinoa ottaa elämä hallintaan

17.08.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Lomien jäädessä taakse, monen arki pitää sisällään kiirettä, stressiä ja kasaantuvia tehtäviä.

Lomilta paluun jälkeen arkeen on tartuttava rivakasti kiinni, etenkin työpaikalla. Monella syksy pitääkin sisällään kiirettä ja tohinaa, jotka voivat aiheuttaa stressiäkin. Liikaa stressiä puolestaan kannattaa välttää, sillä sen tiedetään olevan monin tavoin terveydelle haitaksi.

Omaa arkeaan kannattaakin hallinnoida muutamalla asiantuntijoiden nikseillä:

Jaa tehtävät

Sen sijaan, että yrität saada montaa asiaa tehtyä kerralla, keskity yhteen asiaan loppuun asti. Jaa tehtävät sähköisiin kansioihin kiireellisyyden mukaan ja päätä, että tarkistat sähköpostisi esimerkiksi kolme kertaa työpäivän aikana. Päätä myös etukäteen tietty aikaikkuna, jonka aikana vastaat sähköposteihin.

Väritä

Jos raha-asiasi huolettavat tai et tunnu olevan niistä täysin kartalla, tulosta tiliotteesi paperilla ja alleviivaa eri väreillä eri kuluerät. Esimerkiksi yhdellä värillä alleviivaa pakolliset kuukausittaiset menot, kuten vuokrat ja lainanlyhennykset.

Rajoita

Kun seuraavan kerran saat kutsun illanviettoon, kysy itseltäsi menisitkö tilaisuuteen, jos se olisi juuri nyt ja vastaa viestiin osallistuvasi vain, jos todella lähtisit nytkin. Jätä myös kalenteriisi tyhjiä päiviä, jotka on varattu jouteoloon ja joihin ei saa sopia muuta menoa.

Liiku oikein

Liikunta on mainio rentoutumiskeino, mutta vain, jos siitä ei ota stressiä. Löydä laji, josta innostut ja joka motivoi ja treenaa silloin, kun sille on oikeasti aikaa.

Lähde: Womens’ Health Magazine

Lue myös: Luo kotiin stressitön ja seesteinen tunnelma - 4 sävyä, joita kannattaa suosia sisustuksessa

Kilpailut

Uusimmat