Kuva: Shutterstock

THL: Suomessa todettu 17 muuntunutta koronavirustartuntaa

04.01.2021 18:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tietojen mukaan muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin.

THL:n mukaan Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 17 muuntunutta koronavirustartuntaa. Näistä 14 uusinta on todettu uusissa laboratoriotutkimuksissa ja kolme on raportoitu jo aiemmin. THL:n mukaan kaikki uudet tapaukset on todettu Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. 

Tapaukset liittyvät pääosin Britanniassa tai muualla ulkomailla matkustukseen aikavälillä 7.–20. joulukuuta 2020, ja sairastuneista kaikilla on todettu Britanniassa viime aikoina levinnyt uusi virusmuunnos.

Tartunnoista viisi on todettu sairastuneiden perheenjäsenillä. He ovat olleet karanteenissa. Tämän lisäksi yhteensä 14 sairastuneiden kanssa samassa taloudessa asuvaa tai lähipiiriin kuuluvaa on todettu koronapositiivisiksi, mutta viruksen tyypin tarkempi tutkimus on vielä kesken. 

Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että muuntunut virus aiheuttaisi aiempaa vakavampaa tautia tai uusintainfektioita jo aiemmin koronavirustaudin sairastaneilla. Koronavirusrokotteen arvioidaan suojaavan myös muuntuneen viruskannan aiheuttamalta taudilta. 

Lue myös: Korona on lisännyt yksinäisyyttä koko maassa - THL:n mukaan etenkin yksi alue korostuu tilastoissa

Lähde: THL

Kilpailut

Uusimmat