Kuva: Shutterstock

Pikkuhousunsuojia ei tule käyttää päivittäin - gynekologi kertoo miksi

01.01.2022 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Gynekologina työskentelevä Annie jakaa vinkkejään TikTokissa.

Annie on ammatiltaan gynekologi. Hän jakaa omalla Instagram-tilillään naisia kiinnostavaa tietoa muun muassa alapään hoidosta.

Hiljattain julkaistussa videossa hän vetoaa naisiin, joilla on tapana käyttää pikkuhousunsuojia päivittäin. Annien mukaan kyseinen tapa on syytä unohtaa heti, sillä se tekee useimmiten vain haittaa. 

Annien mukaan hänen vastaanotollaan käy säännöllisesti naisia, jotka ovat huolissaan alapäänsä tulehduksista sekä erilaisista ärsytysoireista, kuten ihottumasta. Usein syy niiden kehittymiseen löytyy pikkuhousunsuojista.

- Suosittelen kantamaan mukana vaihtopikkuhousuja. Ne voi halutessaan vaihtaa päälle, jos valkovuoto häiritsee. En kuitenkaan suosittele käyttämään pikkuhousunsuojia päivittäin, sillä alapään iho ei pidä siitä.

Annien jakama video on katsottu tähän mennessä yli 11 miljoonaa kertaa. Myös kommentteja on tullut runsaasti.

"Olen hämmentynyt siitä, että naisista monet käyttävät pikkuhousunsuojia päivittäin. Itse käytän kuukautisten alussa ja lopussa, en muuten."

"Itse käytän joka päivä pikkuhousunsuojia eikä minulla ole koskaan ollut mitään ongelmia. Käytän niitä, koska tunnen oloni näin mukavammaksi."

"On totta, ettei päivittäinen pikkuhousunsuojien käyttö tee hyvää. Alapään tulee antaa hengittää."

Annien jakaman videon pääset katsomaan alta. Jos se ei näy, löydät sen myös täältä

Lue myös: Gynekologit varoittavat: Asiat, joita tulisi välttää helteellä alapään terveyden ylläpitämiseksi

Lähde: Ok

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat