Kuva: Shutterstock

MTV: Tiedätkö, mitkä ovat juuri nyt sesongissa - tammikuun maukkaimmat ja edullisimmat herkut

14.01.2022 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ostoskärryt kannattaa työnnellä ainakin hevi-osastolle.

Ostoksilla kannattaa suosia niitä raaka-aineita, jotka kulloinkin ovat kotimaassa sesongissa ja siten paitsi edullisempia myös maukkaampia. Sesonkien mukaan syöminen on myös ympäristöteko. MTV kertoo artikkelissaan, mitä sesonkituotteita juuri nyt kannattaa ostoskoriin heittää.

Juurekset

Talvella maistuvat kotimaiset juurekset, joiden kanssa kannattaa nyt heittäytyä luovaksi. MTV:n artikkelin mukaan on syytä kokeilla myös porkkanaa vieraampia tuttavuuksia kuten palsternakkaa, maa-artisokkaa sekä monelle vielä tuntematonta, parsan tavoin käytettävää mustajuurta.

Kala

MTV kertoo jutussaan myös, että madesesonki on juuri alkanut ja se kannattaakin pitää mielessä seuraavia kalareseptejä miettiessä. Artikkelin mukaan made sopii kalaruokiin monipuolisesti, joten sitä voi oman makunsa mukaan kokeilla niin keitoissa kuin pannullakin.

Sitrukset

Moni on maistellut mehukkaita sitrushedelmiä jo marraskuusta lähtien, mutta sesonki jatkuu yhä. Nyt vuorossa ovat MTV:n mukaan erityisesti mandariinit sekä odotetut veriappelsiinit, jotka ovat artikkelin mukaan vakiinnuttaneet suosionsa Suomessa.

Lue myös: Vähennä ruokahävikkiä pienellä vaivalla – 8 vinkkiä, joiden myötä säästät myös rahaa

Lue myös: Parasta ennen -päiväys tuottaa hankaluuksia puolelle suomalaisista - tunnetko sinä säännön?

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat