Kuva: Shutterstock

IL: Oluen hinnassa korotuspaineita - syitä on useita

15.06.2022 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Kun tällaisia sattuu paljon, niin pakostakin kohdistuu painetta tuotteiden hintoihin, Panimoliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo IL:lle.

Oluen, kuten monen muunkin elintarvikkeen, hinnassa on korotuspaineita. Iltalehti uutisoi, että esimerkiksi kallistuneet pakkausmateriaalit ja kohonneet energia- ja kuljetuskustannukset ovat syitä hinnankorotuksille.

- Kun tällaisia sattuu paljon, niin pakostakin kohdistuu painetta tuotteiden hintoihin, Panimoliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo IL:lle.

Oluen hinnan uskotaan nousevan. (kuva: Shutterstock)

Esimerkiksi alumiinin hinta on noussut voimakkaasti ja myös Ukrainan sota on vaikuttanut tilanteeseen. Kuitenkin ongelmia oli jo aikaisemmin koronapandemian aikana.

- Se alkoi jo korona-aikana. Silloin alumiiniongelma tuli aika isoksi ja jouduttiin hyvinkin pitkien matkojen takaa hakemaan.

Viljan hinta on myös noussut ja kotimaisen ohran saatavuudessa on ollut haasteita. Panimoiden mukaan kuitenkin suurimmat ongelmat ovat siinä, että pakkaustarvikkeiden ja raaka-aineiden hinnat kohoavat.

Panimoliiton mukaan panimoilla on merkittävä rooli Euroopan taloudessa. Ennen koronakriisiä olut tuotti noin 40 miljardia euroa verotuloja Euroopan valtioille vuosittain. Vuonna 2019 yli 2,2 miljoonan ihmisen toimeentulo Euroopassa oli riippuvainen oluen tuotannosta ja myynnistä.

Lue myös: Lojuuko nurkissasi vanhoja kaljapulloja? Hartwall maksaa vanhimmista pulloista tonnin löytöpalkkion

Lue myös: Oletko huomannut olutpullojen olevan usein ruskeita? Tärkeä havainto tehtiin vasta 1960-luvulla

Lähde ja koko artikkeli: Iltalehti, Panimoliitto

Kilpailut

Uusimmat