Kuva: shutterstock

Lojuuko nurkissasi vanhoja kaljapulloja? Hartwall maksaa vanhimmista pulloista tonnin löytöpalkkion

12.08.2021 16:15 - Roy Kokkonen

Panimoyhtiö Hartwall on käyttänyt ruskeita olutpulloja jo 50-luvulta lähtien. Nyt yhtiö haluaa etsii vanhimpia pulloja ja tarjoaa löytäjälle muhkean löytöpalkkion.

Panimoyhtiö Hartwall on käyttänyt ikonisia ruskeita lasipulloja vuodesta 1953 asti. Panimo on nykyisin ainoa, joka käyttää Väinö Paasosen suunnittelemaa pullomallia edelleen.

Poikkeuksellisen ruskeasta 0,33 litran kaljapullosta tekee se, että toisin kuin muut lasipullot, niitä ei murskata kierrätyksessä vaan ne pestään ja täytetään uudelleen.

– Harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 50-luvulla ja pullomalli on meillä yhä käytössä. Sama pullo kiertää meiltä Lahdesta kuluttajille ja takaisin keskimäärin 33 kertaa, kertoo Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius tiedotteessa.

Hartwall haluaa löytää vanhimmat Suomesta löytyvät olutpullot. Houkutukseksi yhtiö on asettanut muhkean löytöpalkkion.

– Maksamme kolmesta vanhimmasta kestopullosta tuhannen euron löytöpalkkion. Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, Sivenius sanoo.

Pullon valmistusvuoden löytää pulloon lyödystä leimasta. Leiman kaksi viimeistä numeroa kertovat pullon valmistusvuoden. 

Lue myös: Kristen Bellin lapset rakastavat alkoholitonta olutta - "Voitte sanoa, että olen kauhea vanhempi"

Kilpailut

Uusimmat