Ystävät, haasteet, viini – asiat, jotka auttavat elämään pidempään

19.02.2015 17:45 - Linda Arponen

Pitkä elämä on saavutettavissa oikeanlaisilla valinnoilla.

Pitkän elämän salaisuus on asia, jota ihmiset jaksavat jatkuvasti pohtia. On kuitenkin useitakin keinoja, joilla omaa elämäänsä voi pidentää.

Optimistit elävät pidempään

Positiiviset ihmiset nauttivat enemmän elämästä ja voivat myös elää pidempään. Onnelliset ihmiset kärsivät yleensä vähemmän stressistä, jolloin myös heidän immuunijärjestelmänsä on vahvempi, eivätkä he ole niin alttiita sairastumisille.

Jalkalihaksista on hyötyä

Vahva alavartalo lisää kestävyyttä, tasapainoa ja yleistä voimakkuutta. Näin myös kaatumisten ja liukastumisten riski pienenee ja eikä murtumia tule yhtä paljon.

Hyvät ystävät voivat pidentää elämää

Hyvät ystävät toimivat puolustusjärjestelmänä stressiä vastaan. Ystävät siis vähentävät stressiä ja auttavat sinua pitämään hauskaa. Samalla vapautuu endorfiineja, jotka pitävät hyvän mielen yllä ja tekevät samalla terveemmäksi.

Nuoremman äidin lapsilla pidempi elämä

Jos äitisi synnytti sinut alle 25-vuotiaana, elät satavuotiaaksi tuplasti suuremmalla todennäköisyydellä.

Puhdas koti voi tehdä ihmeitä

Kodin siivoaminen polttaa kaloreita ja lisäksi poistat ympäriltäsi bakteereita, jotka voivat tehdä sinut sairaaksi. Näin lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja voit saada pidemmän elämän.

Hyvä koulutus voi myös pidentää elinikää

Tutkimukset osoittavat, että mitä kouluttautuneempi ihminen on, sitä pienemmällä todennäköisyydellä hän harjoittaa riskikäyttäytymistä, joka voi lyhentää elinikää.

Haasteiden ottamisesta on hyötyä

Ihmiset, joilla on itsekuria ja jotka asettavat itselleen tavoitteita, elävät yleensä kauemmin kuin veltot ihmiset. Jos olet hyvä keskittymään, voit käyttää enemmän aivokapasiteettia, joka johtaa terveempiin ja onnellisempiin aivoihin.

Violeteista elintarvikkeista on apua

Tummat rypäleet, punaviinit ja mustikat sisältävät polyfenoleja, jotka taistelevat sydänsairauksia, Alzheimeria ja jopa syöpää vastaan.

Myös teen juomisesta on hyötyä

Japanilaiset kuluttavat suuret määrät teetä, eikä siis ole sattumaa, että heidän maassaan on maailman pisin elinajanodote. Mustat ja vihreät teet sisältävät katekiineja, jotka ovat antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan sydänsairauksilta.

Muista kävellä

Ihmiset, jotka kävelevät noin puoli tuntia päivässä, elävät jopa neljä kertaa pidempään kuin ne, jotka kävelevät vähemmän. Tämä on hurja asia, sillä kyse on kuitenkin niin pienestä liikuntamäärästä.

Seis virvoitusjuomille

Vain yhden virvoitusjuoma-annoksen nauttiminen päivässä voi nostaa riskiä sairastua diabetekseen, sydänsairauksiin, liikalihavuuteen ja jopa masennukseen. Sama koskee myös sokerittomia virvoitusjuomia.

Lue myös: Pystytkö nousemaan lattialta ilman tukea? 3 yllättävää asiaa, jotka povaavat pitkää elämää

Lähde: Viral Nova

Kilpailut

Uusimmat