Aivot hereille: 3 helppoa tapaa tehostaa ajatuksenjuoksua

09.03.2015 07:45 - Linda Arponen

Niihin hetkiin, kun päässä ei tunnu liikkuvan ajatustakaan, ovat hyvät neuvot tarpeen.

Kaikki tietävät sen tunteen, kun aivot tuntuvat lyövän tyhjää. Omaa mieltä voi kehittää monin tavoin ja kaikeksi onneksi kaikki keinot eivät vaadi monien kuukausien pitkäjänteistä työtä. Seuraavilla helpoilla vinkeillä voit tehostaa aivojasi hetkessä.

Meditoi (edes hiukan)

Mindfulness-julkaisussa ilmestyneen tuoreen tutkimuksen mukaan meditointi voi tehdä mielestä luovemman ja siksi sitä kannattaa harrastaa erityisesti silloin, kun pitää miettiä uusia ideoita. Tutkimuksessa havaittiin pelkän 20 minuutin meditoinnin piristävän aivoja, siitäkin huolimatta, vaikka ajatukset olisivat lähteneet välillä karkailemaan muihin asioihin.

Anna itsesi muistella

Onko sinulla ongelma, jota et saa ratkaistua? Anna siis mielesi vaeltaa ja muistele, miten olet selviytynyt vastaavanlaisista tilanteista menneisyydessä. Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan ihmiset pärjäsivät paremmin senhetkisissä tehtävissään, kun heitä kannustettiin käyttämään niitä aivolohkoja, jotka liittyvät muistiin ja muisteluun.

Unelmoi

Olet ehkä nähnyt jonkun joskus tuijottavan ulos ikkunasta ja miettinyt, että tuo henkilö ei selvästikään ole kovin tuottava. Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkimus kuitenkin osoitti, että haaveilijoilla on parempi työmuisti, joka auttaa säilyttämään ja muistamaan yksityiskohtia häiriötekijöiden keskellä.

Lue myös: Haasta itsesi joka päivä - 15 keinoa mielen kehittämiseen

Lähde: Health.com

Kilpailut

Uusimmat