Pysäytä närästys ja kuukautiskivut: Luonnolliset hoitokeinot yleisiin vatsavaivoihin

17.05.2015 18:45 - Linda Arponen

Vatsaongelmissa ei ole pakko turvautua lääkkeisiin, sillä vaivoja voi hoitaa luonnollisemmillakin keinoilla.

Kaikki joutuvat kärsimään joskus vatsavaivoista. Oli kyseessä sitten ruoansulatushäiriöt, närästys, kuukautiskivut tai ripuli, voi kaikkia näitä vaivoja hoitaa luonnollisesti, ilman lääkkeitä.

Ruoansulatushäiriöt

Tämä vaiva johtuu yleensä ylensyönnistä, mausteisista tai rasvaisista ruoista tai hiilihapollisista juomista. Ratkaisu ruoansulatushäiriöihin voi löytyä piparmintusta. Erään tutkimuksen mukaan piparminttu rauhoittaa vatsan lihaksia ja parantaa sappinesteen virtausta. Samalla keho pystyy sulattamaan paremmin rasvoja. Piparminttua ei kuitenkaan suositella, mikäli ruoansulatushäiriöt liittyvät refluksitautiin.

Närästys

Närästyksen aiheuttama polttava tunne rinnassa johtuu yleensä siitä, mitä on tullut syöneeksi. Useat yrtit voivat kuitenkin auttaa närästykseen, kuten kumina, kamomilla ja lakritsikasvi. Yrttejä voi nauttia esimerkiksi teen muodossa.

Kuukautiskivut

Alavatsan kipuja, joita monet naiset kokevat ennen kuukautisia ja niiden aikana, voidaan helpottaa pitkälti samoilla yrteillä, kuin ruoansulatushäiriöitä ja närästystä. Minttu ja kamomilla voivat auttaa, mutta kannattaa kokeilla myös lämpöä; lämpötyyny tai lämmin kylpy voivat tuntua mukavilta. Myös liikunta voi lievittää vatsan kipuja.

Ripuli

Esimerkiksi karhunvatukan ja vadelman lehtien sanotaan kuivattavan suoliston limakalvoja ja auttavan näin ripulissa. Toinen vaihtoehto on tässäkin tapauksessa kamomilla, joka auttaa lievittämään tulehdusta.

Lue myös: Tiesitkö näistä? Palanut paahtoleipä ja 7 muuta ruokaa, jotka tepsivät vatsavaivoihin!

Lähde: HellaWella

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat