Yllättävä suositus leviää: Korjaa asento, jossa olet tottunut ulostamaan

18.05.2015 19:45 - Senni Loikala

Mikrobiologian tohtoriksi opiskelevan saksalaiskirjailijan mukaan länsimaalaisten tulisi opetella uusi kakkaamisasento pikimmiten.  

Sen sijaan, että istahdat mukavasti vessanpöntölle ulostamaan, kannattaisi sinun hoitaa tarpeesi kyykyssä. Tähän tulokseen on tullut saksalainen mikrobiologian tohtoriksi opiskeleva Giulia Enders.

Endersin tuoretta Darm mit Charme -esikoiskirjaa, suomennettuna Viehättävät suolet, on myyty 200 000 kappaletta. Kirjassa tehdään selväksi, että vessanpöntöllä kakkaaminen kannattaisi jättää ja opetella ulostamaan kyykkyasennossa.

Vakuuttavia perusteluita

Syitä kyykyssä kakkaamisen ylivoimaisuuteen on useita. Ensinnäkin useat kirjassa esitellyt tutkimukset ovat osoittaneet sen olevan istualtaan ulostamista tehokkaampaa. Näin ollen kyykkykakka hoituu nopeammin kuin istuma-asennossa puserretut pökäleet.

Ajan säästämisen lisäksi kyykkyssä ulostaminen on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Pitkittynyt ulostaminen voi olla syynä siihen, että peräpukamat ja suolistotaudit ovat yleisempiä Euroopassa kuin Aasiassa. Jälkimmäisessä kyykyssä ulostaminen on arkipäiväistä.

- 1,2 miljardia ihmistä ympäri maailmaa, jotka kyykistyvät (ulostamisen ajaksi), ovat selvinneet lähes poikkeuksetta ilman suolen umpipussitautia ja heillä on vähemmän peräpukamaongelmia, Enders kertoo.

Lisäksi ihmisen biologia puoltaa kyykkykakkaa. Peräaukon sulkemismekanismia ei ole suunniteltu siten, että sen kuuluisi avautua kokonaan ulostaessa. Näin tapahtuu, jos ihminen ulostaa istuen tai seisten. Kyykkyasento on sen sijaan luonnollisempi ja aiheuttaa vähemmän painetta takamuksillemme.

Enders suositteleekin, että ihmiset laittaisivat edes jalkansa pienen jakkaran päälle ulostamisen ajaksi - jos he eivät tahdo hoitaa tarpeitaan täysin kyykistyneinä.

Lue myös: Tuleeko kissan kakka pelastamaan tulevaisuudessa ihmishenkiä?

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat