Kahvin juojilla on paras mieskunto: Oikea päiväannos estää impotenssia

21.05.2015 12:15 - Eeva Rajala

Kahvi voi hyvinkin olla luonnon oma Viagra.

Daily Mail -lehti kertoo tutkimusesta, jonka mukaan miehillä, jotka nauttivat kofeiinia päivittäin 85 - 170 milligrammaa, on 42 prosenttia pienempi todennäköisyys kärsiä impotenssista. Tutkimustulosten mukaan impotenssia voisi siis yrittää torjua juomalla kahvia kupin tai kaksi päivässä.

Rentouttaa verisuonia

Kupillisessa pikakahvia on noin 100 milligrammaa kofeiinia ja kupillisessa suodatinkahvia on noin 140 milligrammaa kofeiinia. Teekupillisessa on noin 75 milligrammaa ja Coca-Cola-tölkissä noin 40 milligrammaa kofeiinia.

Teksasin yliopiston tutkijat esittävät, että kofeiini auttaa rentouttamaan peniksessä olevia verisuonia, joten verenkierto peniksessä vilkastuu.

Kahvin nauttiminen kannattaa pitää kuitenkin kohtuudessa. Tutkimuksen mukaan miehillä, jotka joivat 171 - 303 milligrammaa kofeiinia päivässä, oli enää noin 39 prosenttia pienempi todennäköisyys kärsiä impotenssista.

Kofeiinissa paljon hyvää

Kofeiinin nauttiminen auttoi myös niitä miehiä, jotka kärsivät ylipainoista tai korkeasta verenpaineesta - kummatkin tilat on aiemmin yhdistetty erektiohäiriöihin. Sen sijaan diabeteksesta kärsiville miehille kofeiinista ei ollut apua. Diabetes on yksi suuri riskitekijä erektiohäiriöissä.

Kahvi on jo aiemmin yhdistetty sydänkohtausriskin vähenemiseen ja sen on todettu suojaavan osittain dementialta, kakkostyypin diabetekselta ja jopa ihosyövältä. Vaikutukset johtuvat nimenomaan kofeiinista, jota löytyy luonnollisesti kahvipavuista.

Lue myös: Kärsiikö miehesi erektiohäiriöistä? Syy voi olla vitamiinitasoissa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat