Pidä hiertymät ja hajut loitolla - vinkit, joilla nautit terveistä kesäjaloista

23.05.2015 19:15 - Henna Koste

Jalkasi kiittävät, kun kiinnität huomiota kenkätottumuksiisi entistä enemmän.

Kesä on saapunut, ja se tarkoittaa monille sandaalikauden aloittamista. Koska suurin osa vuodesta kuluu hautoen jalkoja villasukissa ja talvisaappaissa, eivät jalat välttämättä ole paraatikunnossa kesän kynnyksellä. Varvastossut ja korkosandaalit saattavat tehdä jaloille tuhojaan. Muutamilla kikoilla kiusalliset tuoksut ja ikävät hiertymät eivät kiusaa sinua tulevana kesänä.

1. Joudutko käyttämään töissä umpinaisia kenkiä? Voit raikastaa ne yhdessä yössä, sujauttamalla ne muovipussissa pakastimeen. Siellä bakteerit saavat kyytiä, ja kengät ovat aamulla ihanan vilpoiset.

2. Valitse varvastossujen sijaan ennemmin tukevat sandaalit. Kevyet flipflopit saavat jalan virheasentoihin ja vaikutukset voivat olla pysyviä.

3. Jos vannot sitkeästi flipfloppien nimeen, valitse paksupohjainen vaihtoehto, jossa remmit ovat mahdollisimman paksut.

4. Sandaalien pohja puhdistuu hammastahnalla ja harjalla. Bakteerit ja hiki saavat kesän mittaan aikaan pistävän hajun. Laimenna pieni määrä alkoholia veteen ja pyyhi kengät.

5. Oletko lopullisen kyllästynyt hirtymiin? Vetoa kesän trendiin, ja pue sandaalien kanssa sukat.

6. Piikkikorkoja fiksumpi valinta ovat kiilakorot, sillä ne tukevat jalkaa paremmin.

7. Ripottele kosteille kengille talkkia, joka imee kosteutta tehokkaasti.

8. Saatat välttyä tuskallisen kipeiltä jaloilta, kun opettelet kävelemään oikein korkokengillä. Kipu johtuu usein siitä, että kävelemme päivät pitkät suuri paino päkiöidemme päällä. Seisomalla suorassa jaat painon myös kantapäillesi, ja tämä tuo helpotusta.

Lue myös: Pidä jalat kunnossa: Lue korkokenkien käyttäjän muistilista

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat