Mullistava keksintö seksitautien havaitsemiseen: Kondomi vaihtaa väriä, jos toisella on tauti!

23.06.2015 15:45 - Senni Loikala

Kolme brittinuorta voitti TeenTech Awards -tapahtumassa seksitaudit paljastavalla kondomillaan.  

Parhaat ideat tulevat joskus nuorilta. Sen todistaa Lontoossa vastikään pidetty TeenTech Awards -tapahtuma, jossa palkittiin nerokkaimmat teini-ikäisten keksinnöt.

Terveyteen liittyvien keksintöjen kategoriassa pisimmän korren veti kondomi, joka vaihtaa väriä, jos se joutuu kosketuksiin sukupuolitaudin kanssa. Ehkäisyvälineessä on sisäänrakennettu mittari, jonka avulla kumin väri vaihtuu riippuen sukupuolitaudista. Näin ollen kuppa voisi muuttaa sen esimerkiksi punaiseksi, klamydia vihreäksi ja tippuri siniseksi.

Nerokkaan keksinnön takana on 13-14-vuotiaiden nuorten tiimi, johon kuuluvat Daanyaal Ali, Muaz Nawaz ja Chirag Shah. Heidän kondomiprojektinsa kantaa nimeä S.T.EYE. 

- Me loimme S.T.EYE:n uudeksi tavaksi havaita sukupuolitaudit, mistä on apua seuraavalle sukupolvelle tulevaisuudessa, Ali kertoo.

Energiakengät

Tapahtumassa esiteltiin myös muita kiinnostavia keksintöjä, joiden takana olivat nuoret. Näiden joukossa ovat kengät, jotka tuottavat kävelyn avulla energiaa, jota puolestaan käytetään teknisten laitteiden lataamiseen. Näin ollen esimerkiksi puhelimen akun saisi ladattua kävelylenkillä.

Toivottavasti energiakengät ja sukupuolitaudin paljastavat kondomit todella tulevat markkinoille tulevaisuudessa.

Lue myös: Uusi ehkäisyväline tulee markkinoille: Jättikondomi, joka näyttää vaipalta

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat